ΑΝΑΨΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

"Πράσινο φως" για τους συμβασιούχους

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2017 22:18

Με αρκετούς απόντες συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων (έλειπαν 10 δημοτικοί σύμβουλοι απ' όλες τις παρατάξεις) με κυρίαρχο θέμα αυτό των 19 συμβασιούχων που εργάζονται στην Καθαριότητα και παραμένουν απλήρωτοι από τον προηγούμενο Μάρτιο.

Ομόφωνα ψηφίστηκαν τα δύο θέματα που τους αφορούσαν και αναφέρονταν στην τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φαρσάλων και στη σύσταση θέσεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας Δ.Ε. και Υ.Ε. για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των ανταποδοτικών, ενώ ελήφθη απόφαση για την παροχή εργασίας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας και Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Φαρσάλων. Η εργασία αφορά περίοδο μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων στις θέσεις αυτές και όχι πέραν της 31ης/3/2018 σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017. Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος απευθυνόμενος στους εργαζομένους που βρίσκονταν στην αίθουσα ανέφερε ότι "οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους γιατί έχουν προσφέρει εργασία και είναι αναγκαία για τον Δήμο Φαρσάλων". "Θετική" χαρακτήρισε τη στάση του Δήμου Φαρσάλων ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λάρισας κ. Γκαραλιάκος.

Στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε η απασχόληση και ο καθορισμός ειδικοτήτων μαθητών της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας Λάρισας του ΟΑΕΔ που θα απασχοληθούν για πρακτική άσκηση στον Δήμο Φαρσάλων για το 2017-2018.

Εγκρίθηκε το 1ο ΑΠΕ του έργου με τίτλο "Αποκατάσταση Ναΰδρίου στο αισθητικό δάσος των Φαρσάλων και έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2017.

Ακόμη εγκρίθηκε η διοργάνωση θρησκευτικών εκδηλώσεων:

α) Την 20ή Ιουλίου του Προφήτη Ηλία στο αλσύλλιο της πόλης

β) Την 25η και 26η Ιουλίου της Αγίας Παρασκευής πολιούχου της πόλης και

γ) την 15η Αυγούστου Απελευθέρωση της πόλης το 1881.

Λήφθηκε ομόφωνα απόφαση για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης με σκοπό την εγκατάσταση σταθμού βάσης σταθερής τηλεφωνίας χαμηλής όχλησης στις Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου, Κατωχωρίου, Νεράιδας και Υπέρειας. Εγκρίθηκε η καταβολή επιχορήγησης του Δήμου στις Σχολές Επιτροπές Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης και υιοθετήθηκε αίτημα συμπαράστασης του Δήμου Μήλου, με στόχο τον επαναπατρισμό του Αγάλματος της Αφροδίτης Μήλου.

Επίσης, εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης συμμετοχής του Δήμου Φαρσάλων στο πρόγραμμα "European Destinations of Excellence - Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας" 2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα "Πολιτιστικός Τουρισμός".

Τέλος, εγκρίθηκε η υπ' αριθμό 35/2017 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΦΑ με θέμα "Αναμόρφωση (2η) Προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΦΑ οικονομικού έτους 2017", ενώ έγινε ορισμός ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων της ΔΗΚΕΦΑ για το έτος 2016.

Στα εκτός ημερησίας θέματα η δημοτική σύμβουλος κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου ενημέρωσε το σώμα για τη συμμετοχή της ως εκπροσώπου του Δήμου στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που έγινε στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Ακόμη, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος απάντησε σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που αφορούσαν σε διάφορα θέματα: Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κων/νος Τασόκας αναφέρθηκε:

α) Στην πυροπροστασία και την προστασία του αλσυλλίου της πόλης,

β) στα οχήματα που έχει παραλάβει ο Δήμος από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους και τα οποία παραμένουν ανενεργά,

γ) για την παιδική χαρά δίπλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο,

δ) για την ασφαλτόστρωση δρόμων

ε) για το μνημείο που βρίσκεται στον Άγιο Αντώνιο και αναφέρεται στους κομμουνιστοσυμμορίτες και

στ) για το Χαντάκι στο δρόμο του Αχιλλείου (πλησίον της δεξαμενής) που πρέπει να καθαριστεί.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γκατζόγιας ζήτησε να πληροφορηθεί: α) αν υπάρχει κλιματιζόμενη αίθουσα στο Δήμο για τις ημέρες του καύσωνα και β) γιατί δεν λειτουργεί η δεξαμενή πυρόσβεσης που βρίσκεται στα Βρυσιά.

Ο Δ.Σ. κ. Γ. Αρσενόπουλος αναφέρθηκε στο ΚΔΑΠ και τη μείωση των αιθουσών για να στεγαστεί η Μουσική Ορχήστρα Νέων Φαρσάλων που ιδρύθηκε πρόσφατα.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων απαντώντας στα θέματα αυτά ανέφερε ότι ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα για την προστασία του αλσυλλίου που είναι πηγή ζωής για την πόλη (με ίδια μέσα) αφού το ποσόν που διαθέτει η Πολιτεία είναι μικρό, ενώ έκανε αναφορά και για τις κτηνοτροφικές μονάδες (450 τον αριθμό) για τις οποίες τόνισε ότι πρέπει μόνοι τους οι κτηνοτρόφοι να καθαρίζουν την περιοχή και να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες. Για τα οχήματα ανέφερε ότι 4 από αυτά έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και θα τεθούν στη διάθεση του Δήμου, ενώ κάποια άλλα είναι ανενεργά προς το παρόν.

Η παιδική χαρά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο θα καταργηθεί γιατί πλέον δεν εξυπηρετεί την περιοχή, το χαντάκι στην περιοχή της δεξαμενής (δρόμος Αχιλλείου) θα καθαριστεί σε λίγες ημέρες, η ασφαλτόστρωση δρόμων είναι σε αναμονή λόγω γραφειοκρατίας, ενώ για το μνημείο στον Άγιο Αντώνιο τόνισε ότι δεν πρέπει να υφίσταται γιατί θυμίζει εμφυλιακές εποχές.

Ο Δήμος τόνισε ότι έχει κλιματιζόμενη αίθουσα στο ΚΑΠΗ στην είσοδο της πόλης, ενώ για τη δεξαμενή πυρόσβεσης στα Βρυσιά δεν έχει ενημέρωση και σ' αυτό ευθύνεται ο πρόεδρος της Κοινότητας.

Τέλος, για το ΚΔΑΠ επισήμανε ότι για την καλύτερη λειτουργία του θα μεταφερθεί στο πρώην 5ο Δημοτικό Σχολείο που έχει καταργηθεί.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass