ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΣΕΑ ΓΙΑ ΑΜΠΕΛΙΑ – ΑΧΛΑΔΙΑ:

«Εκτεθειμένος ο κ. Κόκκαλης παρά τις καλές του προθέσεις»

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2017 22:26

Παρέμβαση και κριτική στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη ασκεί με δήλωσή του στην «Ε» ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τυρνάβου «Δράση Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης.

Ο κ. Ροντούλης ασκεί κριτική στον υφυπουργό σημειώνοντας ότι όπως είναι γνωστό, η εξαίρεση των αμπελιών από τη διαδικασία των ΚΟΕ (ΠΣΕΑ) προκάλεσε τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των παραγωγών και των αγροτικών φορέων του Τυρνάβου, καθόσον κατά τις αυτοψίες που γίνονταν από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ πιστοποιούνταν, ενώπιον των ίδιων των αμπελοκαλλιεργητών, οι ζημιές που προκάλεσε στο φυτικό κεφάλαιο ο παγετός του Ιανουαρίου 2017.

Και ο κ. Ροντούλης συνεχίζει στη δήλωσή του χθες στην «Ε»: «Όταν λοιπόν, με εγκύκλιο του ΕΛΓΑ εντάχθηκαν στα ΠΣΕΑ μόνο οι ελιές και οι ροδιές, ήρθε ως φυσικό επακόλουθο η αντίδραση των αμπελοκαλλιεργητών, διότι εξέλαβαν ως εμπαιγμό την εις βάρος τους διακριτική συμπεριφορά του ΕΛΓΑ. Οι παραγωγοί δικαίως ανέμεναν και την ένταξη των αμπελώνων τους και ξαφνικά αναιτίως βρέθηκαν ξεκρέμαστοι, μολονότι ήδη είχαν υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα στις καλλιέργειές τους από άλλα οξύτατα καιρικά φαινόμενα κατά το 2016 και βίωναν τραγικές οικονομικές συνθήκες.

Στο σημείο αυτό, και μετά τις ποικίλες αντιδράσεις που σημειώθηκαν, παρενέβη καθησυχαστικά, στον δημόσιο διάλογο που είχε εκδηλωθεί επί του θέματος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κόκκαλης Βασίλειος, υποστηρίζοντας ότι εντός ολίγων ημερών τα αμπέλια θα εντάσσονταν στα ΠΣΕΑ και, συνεπώς, δεν θα έπρεπε να συντρέχουν λόγοι ανησυχίας των παραγωγών, αφού, κατά τα λεγόμενα του κ. υφυπουργού πάντα, θα κυκλοφορούσε μια νέα εγκύκλιος του ΕΛΓΑ που θα ήρε την εξαίρεση των αμπελιών από τις ΚΟΕ».

Και ο πρώην υφυπουργός και επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης συνεχίζει: «Δυστυχώς, όμως, η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει τον κ. Κόκκαλη και μεταβάλλει τις δεσμεύσεις του σε φρούδες ελπίδες για τους παραγωγούς. Όχι μόνο δεν εκδόθηκε από τον ΕΛΓΑ η αναμενόμενη νέα τροποποιητική εγκύκλιος, αλλά μέχρι και σήμερα ο ΕΛΓΑ δείχνει να αγνοεί τις υποσχέσεις του υφυπουργού, καθώς οι δηλώσεις για τις ελιές και τις ροδιές συνεχίζονται εξαιρουμένων πάντα των σταφυλιών.

Συνεπώς, ο κ. υφυπουργός, πέρα από τις καλές του προθέσεις, είναι εκτεθειμένος έναντι των αμπελοκαλλιεργητών του Τυρνάβου. Μάλιστα, κάθε καλόπιστος παρατηρητής των πραγμάτων διερωτάται για τη σκοπιμότητα των δεσμεύσεων του κ. υφυπουργού, καθώς μέχρι σήμερα έχουν μείνει λόγια κενού περιεχομένου. Εκτός κι αν η διοίκηση του ΕΛΓΑ υποσκάπτει εσκεμμένα τον κ. Κόκκαλη, αγνοώντας προκλητικά τις οδηγίες του.

Κάθε απάντηση θα είναι από μας δεκτή. Επ' ουδενί, όμως, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια νέα εξαπάτηση των παραγωγών του Τυρνάβου, ιδιαίτερα στη σημερινή αρνητική συγκυρία του διαρκώς συρρικνούμενου αγροτικού εισοδήματος», καταλήγει ο κ. Ροντούλης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass