ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Έλεγχοι για... ντεσιμπέλ

* Σε ΙΧΕ και δίκυκλα, καθώς και για παράνομη στάθμευση

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 22:40

Καθημερινή μάχη δίνουν οι άνδρες του Α.Τ. Φαρσάλων για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πολύπλευρου έργου τους, παρά την έλλειψη προσωπικού και πόρων για τη συντήρηση περιπολικών, μηχανών κ.λπ.

Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί, ιδιαίτερα στην πόλη των Φαρσάλων, όσον αφορά στην ηχορύπανση των κέντρων διασκέδασης, στον έλεγχο των δικύκλων και στο κυκλοφοριακό χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τα Φάρσαλα.

ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Η καλοκαιρινή νυχτερινή ζωή στα Φάρσαλα άρχισε με καλούς οιωνούς (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) όσον αφορά στην ηχορύπανση που εκπέμπουν τα ντεσιμπέλ της μουσικής των κέντρων διασκέδασης των καφετεριών και των καφέ-μπαρ.

Το πρόβλημα αυτό που τα προηγούμενα χρόνια ήταν έντονο στην πόλη και προκαλούσε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων δεν υφίσταται προς το παρόν, αφού οι υπεύθυνοι των καταστημάτων αυτών έχουν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Α.Τ. Φαρσάλων. Άνδρες του Α.Τ. πραγματοποιούν συχνά ηχομετρήσεις για τη βεβαίωση τυχόν παραβάσεων και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τα Σαββατοκύριακα, που το θερμόμετρο της διασκέδασης ανεβαίνει.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ Ι.Χ. ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΑ

Από το Α.Τ. Φαρσάλων γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι στα δίκυκλα μοτοποδήλατα, κυρίως αναφορικά με τον σιγαστήρα, προκειμένου να μην επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα με ηχορύπανση, αλλά και έλεγχοι για διπλώματα οδήγησης καθώς και αν οι οδηγοί φορούν κράνος. Καθημερινά τις απογευματινές αλλά και τις βραδινές ώρες γίνονται έλεγχοι στο κέντρο της πόλης σε μηχανάκια που πραγματοποιούν επικίνδυνες ενέργειες και ήδη έχουν επιβληθεί αρκετά πρόστιμα. Ακόμη, γίνονται έλεγχοι από περιπολικά του Α.Τ. Φαρσάλων στην περιφερειακή οδό του Προφήτη Ηλία, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στα προαύλια σχολείων, καθώς και εκ περιτροπής σ' όλη την επαρχία Φαρσάλων για την εμπέδωση ασφάλειας στους κατοίκους, αλλά και για ελέγχους, καθώς αρκετοί ανήλικοι οδηγούν αυτοκίνητα και δίκυκλα χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ

Το κυκλοφοριακό ταλανίζει την πόλη των Φαρσάλων, οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο δεν έδωσαν λύσεις, λόγω κυρίως έλλειψης χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων, της συμπεριφοράς των οδηγών και της αδιαφορίας που επιδεικνύουν.

Οι πεζόδρομοι έχουν κατασκευαστεί, όπως όλοι γνωρίζουν, για τους πεζούς. Όπως και σε άλλες πόλεις έτσι και στα Φάρσαλα το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Οι πεζόδρομοι καταλαμβάνονται από Ι.Χ. αυτοκίνητα και μηχανάκια. Η παρανομία είναι καθημερινό φαινόμενο, ο έλεγχος γίνεται, αλλά κανένας δεν συμμορφώνεται. Οι πεζοί αρκετές φορές περπατώντας αμέριμνοι κινδυνεύουν όχι μόνο από τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα αλλά και από τη συμπεριφορά των οδηγών, λες και οι πεζόδρομοι φτιάχτηκαν γι' αυτούς. Αν προσθέσουμε και τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών που καταλαμβάνουν αρκετές φορές μεγαλύτερο χώρο απ' ό,τι πρέπει, τότε δεν μένει ούτε μια σπιθαμή να κινηθούν οι πεζοί. Στους πεζόδρομους η αστυνόμευση πρέπει να είναι μεγαλύτερη, γιατί έγιναν για τους πεζούς και τα μικρά παιδιά, κυρίως, πρέπει να αισθάνονται ασφαλή.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass