ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ -ΛΟΥΤΡΟ

«Δανείζω και δανείζομαι βιβλία γιατί έτσι αποκτούν πνοή ζωής»

* Συγκεντρώθηκαν περίπου χίλιοι τίτλοι βιβλίων

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2017 22:05

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης που δημιούργησε ο εξωραϊστικός σύλλογος Καστρί Λουτρό καθώς και η έκθεση φωτογραφίας.

Μέχρι τώρα συγκεντρώθηκαν περίπου χίλιοι τίτλοι βιβλίων με στόχο τον διπλασιασμό τους.

Είναι μια νέα πρωτοβουλία του συλλόγου για τους παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς είναι ευκαιρία να αφήσουμε το ίντερνετ και να πάρουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Καρυώτης.

Στη συνέχεια ο δραστήριος πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεώργιος Σαπουντζής στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη για την ίδρυση και λειτουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των παραθεριστών του οικισμού των Μεσαγγάλων και της ευρύτερης περιοχής αλλά και όσων άλλων έχουν τη δίψα για μάθηση κι ανάγνωση. Και συνέχισε:

«Από την πρώτη μέρα βρήκαμε αμέριστη συμπαράσταση από τη δημοτική αρχή και μέσω του ΔΟΠΑΠΕΤ μάς χορηγήθηκε ικανοποιητικό χρηματικό ποσό για την κατασκευή αυτής της βιβλιοθήκης και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά».

Επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε δημόσια την «Ε» καθώς και τον διαχειριστή της ιστοσελίδας Καστρί - Λουτρό για τη βοήθεια στην επικοινωνία.

Και ο κ. Σαπουντζής συνέχισε λέγοντας: «Ευελπιστώ ότι με τη βοήθεια όλων σας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να οργανώσουμε συναυλία κλασικής μουσικής μέσα στα χαλάσματα του κάστρου προκειμένου να το γνωρίσει το ευρύ κοινό. Είναι το μεγάλο όνειρό μας.

Πιστεύουμε ότι σήμερα που γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό η βιβλιοθήκη, οι προσφορές θα συνεχιστούν ώστε να συμπληρωθεί όλος ο χώρος της και να καλύψουμε τον στόχο μας που είναι να ξεπεράσουμε τα 1.000 βιβλία. Θα λειτουργούμε καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες και τον χειμώνα πρόθεσή μας είναι τα βιβλία να μεταφέρονται σε βιβλιοθήκες της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να προστατεύονται από την υγρασία αλλά και να αξιοποιούνται. Τις τελευταίες 10 μέρες πριν ακόμη ανοίξουμε την πόρτα της βιβλιοθήκης δανείσαμε 21 βιβλία και πριν τα εγκαίνια σήμερα δανείσαμε άλλα 32 βιβλία».

Χαιρετισμό πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη κ. Χρήστος Καλομπάτσιος καθώς και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος και τέλος η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Τεμπών χαιρέτισε την πρωτοβουλία του συλλόγου για το νέο αυτό εγχείρημα της βιβλιοθήκης και δήλωσε ότι από την πλευρά του Δήμου Τεμπών και πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, θα είμαστε δίπλα και θα στηρίζεται κάθε προσπάθεια. Μάλιστα το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή μαζί με τον σύλλογο καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων θα προβούμε στην καθαριότητα του Κάστρου στο Καστρί ένα σημαντικό μέρος που ενώνεται με το κάστρο του Πλαταμώνα και το κάστρο της Ωριάς.

Ακολούθησε συναυλία από τους καλλιτέχνες Θέμη Σαμαρτζή διευθυντή Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου και τον καθηγητή κλασικής κιθάρας κ. Δημήτρη Κατσαβάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος κ. Αχιλλέας Διψάνας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γεώργιος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Θωμάς Τζέκας και Αθανάσιος Καραναστάσης, η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Ξανθή Ζησάκη, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας, ο τοπικός αστυνόμος της περιοχής, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αιγάνης κ. Κώστας Ζαφείρης κ.α.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass