ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΔΑΦΝΗΣ

Νερό Τεμπών θα εμφιαλώνει εταιρία

* Το θέμα φέρνει σε διαβούλευση ο δήμαρχος Κων. Κολλάτος

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2015 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:12

Νερό Τεμπών από την πηγή Δάφνης!

Την αξιοποίηση-εκμετάλλευση της οποίας, ζητά με αίτησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Τεμπών λαρισινή εταιρία εμφιάλωσης. Το θέμα φέρνει, με εισήγησή του, στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου, ο δήμαρχος Κων. Κολλάτος, η οποία θα συνεδριάσει για το σκοπό αυτό μεθαύριο Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 7 μ.μ. (στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου, στο Μακρυχώρι).

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αφορά στην εκμετάλλευση ενός μικρού μόνο μέρους της δυναμικότητας της πηγής. Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά οι πηγές της Κοιλάδας τροφοδοτούν με 8.000 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα, το υδάτινο σύστημα του Πηνειού ποταμού. Μόνο η πηγή Δάφνης παροχετεύει περί τα 1.500 κυβικά.

Η πρόταση της συγκεκριμένης εταιρίας αφορά στην εκμετάλλευση ενός μέρους αυτού του νερού που αντιπροσωπεύει το 1% της δυναμικότητάς της. Θα εμφιαλώνει δηλαδή περί τα 3 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εταιρία θα κατασκευάσει το εμφιαλωτήριο εκτός των ορίων της Κοιλάδας των Τεμπών, ώστε να μην αλλοιωθεί με οποιαδήποτε παρέμβαση το φυσικό τοπίο, ενώ θετική είναι η κατ΄ αρχήν απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελακίων στα διοικητικά όρια της οποίας ανήκει η πηγή Δάφνης.

Η πρόταση του δημάρχου προς την επιτροπή διαβούλευσης, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Καλούμαστε ως επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Τεμπών, που συστήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/10 να γνωμοδοτήσουμε επί του ανωτέρω θέματος (σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. β του ανωτέρω άρθρου, όπου ορίζεται πως η επιτροπή διαβούλευσης γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.)

Στο πλαίσιο αξιοποίησης – εκμετάλλευσης πόρων του Δήμου Τεμπών με σταθερό στόχο και σκοπό την προώθηση της ανάπτυξης στην περιοχή μας, την αύξηση της απασχόλησης - μείωση της ανεργίας αλλά και την οικονομική ενδυνάμωση του δήμου μετά από διαβούλευση προσανατολιζόμαστε στη διάθεση μέρους του νερού της πηγής Δάφνης Τεμπών (περίπου το 1%) για εμφιάλωση μετά από σχετική αίτηση επενδυτικής εταιρίας.

Ως προς τον τρόπο της αξιοποίησης της πηγής θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Ν. 3643/20016, του Ν 3852/2010 καθώς και του ΠΔ 270/1981, δηλαδή θα δοθεί δημοσιότητα ώστε ο εκμεταλλευτής της πηγής να προκύψει κατόπιν φανερής - ανοικτής δημοπράτησης με σαφείς όρους διασφάλισης των οικονομικών και εργασιακών συμφερόντων του δήμου αλλά και της τήρησης των περιβαλλοντικών περιορισμών της περιοχής.

Για το λόγο αυτό σεβόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στο ευρύτερο κοινωνικό όφελος, σας καλούμε στη σχετική διαβούλευση – συζήτηση επί του ανωτέρω θέματος για να διαμορφωθεί από κοινού η καταλληλότερη πρόταση περί του θέματος.

Οι διαβουλεύσεις τέτοιου είδους αποτελούν και πάγια θέση της δημοτικής αρχής για τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στην τοπική ανάπτυξη και στη βέλτιστη αξιοποίηση των αγαθών που διαθέτουμε

Για ενημέρωσή σας, σας γνωρίζω πως επί του θέματος έχει λάβει θετική απόφαση το Τοπικό Συμβούλιο Αμπελακίων όπου διοικητικά ανήκει η ευρύτερη περιοχή, ενώ θα παραστεί εκπρόσωπος της εταιρείας στην Επιτροπή Διαβούλευσης για τυχόν διευκρινήσεις».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass