ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΠΡΟΒΑΤΙΔΗ» ΜΕΣΑΓΓΑΛΩΝ

Πληρώνουν τέλη χωρίς να απολαμβάνουν υπηρεσίες!

* Δήμος Τεμπών: Απόφαση για μη ηλεκτροδοτούμενες περιοχές

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 22:39

Επιστολή, με την οποία εκφράζουν δυσαρέσκεια και διαμαρτύρονται έντονα, απέστειλαν στην «Ε» κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Μεσαγγάλων για την καταβολή του τέλους ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας στον Δήμο Τεμπών. Οι κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι καλούνται να καταβάλλουν τα παραπάνω τέλη χωρίς να τους παρέχονται οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Οι κάτοικοι της περιοχής «Προβατίδη» Μεσαγγάλων δηλώνουν «περιστασιακοί κάτοικοι», αφού αγόρασαν ένα μικρό αγροτεμάχιο και τοποθέτησαν σ’ αυτό ένα τροχόσπιτο. Οι περιστασιακοί κάτοικοι σημειώνουν επίσης στην επιστολή – διαμαρτυρία ότι: « Ο Δήμος Τεμπών αποφάσισε όμως μαζί με τον λογαριασμό ύδρευσης (αποχέτευση δεν υπάρχει) να καταβάλουμε ανά έτος το ποσό των 60 ευρώ ως τέλος ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας και μάλιστα χωρίς να υπάρχει στην περιοχή μας ούτε ηλεκτροφωτισμός, ούτε καθαριότητα. Η κολώνα της ΔΕΗ απέχει από τα πρώτα τροχόσπιτα 600 μέτρα, ο δε κάδος σκουπιδιών 500 μέτρα. Μάλιστα σε ακτίνα δέκα μέτρων γύρω από τον κάδο μοιάζει με χωματερή».

Στην ίδια επιστολή οι κάτοικοι ζητούν επίσης:

- Να φροντίσει για την ανάκληση της παράνομης, άδικης και καταχρηστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Να φροντίσει να ηλεκτροδοτηθεί η περιοχή μας, να γίνουν δρόμοι, να επιδιορθωθούν οι άπειρες λακκούβες και να έχουμε σωστή καθαριότητα.

- Τα τέλη αυτά πρέπει να είναι ανταποδοτικά, οι πολίτες να νιώθουν δικαιωμένοι βλέποντας τα χρήματά τους να πιάνουν τόπο.

- Να φροντίσει να διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού και να δοθούν ικανοποιητικές εγγυήσεις για την ασφαλή κατανάλωσή του ως πόσιμο.

- Να σταματήσει να μας απειλεί με προσαυξήσεις και με απειλές μέσω ΔΟΥ, περί μη χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

- Σας υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο των συμπολιτών μας είναι εξοργισμένο με την παράλογη και αλαζονική συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών που αντί στις δύσκολες αυτές στιγμές, που έχει εξανεμιστεί ή και χαθεί ακόμη το εισόδημα των ανθρώπων, αντί να βοηθήσει, οδηγεί τους πολίτες σε περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση.

- Σας πληροφορούμε επίσης πως είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκαιό μας με κάθε νόμιμο μέσο.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Αναφορικά με την επιστολή και τα όσα αναφέρουν οι πολίτες από τον Δήμο Τεμπών γίνεται γνωστό ότι υπάρχει απόφαση του Ιουνίου του 2016 του Δήμου Τεμπών για τον επανακαθορισμό του Τέλους Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για τις μη ηλεκτροδοτούμενες περιοχές ως εξής:

 Για την Τοπική Κοινότητα Κουλούρας (Παραλία Κουλούρας), λόγω μη ύπαρξης ηλεκτροφωτισμού η τιμή διαμορφώνεται στα 30 ευρώ ετησίως, κατ’ αποκοπή.

Σε ό,τι αφορά στην Τοπική Κοινότητα Αιγάνης και συγκεκριμένα τους οικισμούς Καστρί Λουτρό και Μεσάγγαλα το Τέλος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού διαμορφώνεται στα 60 ευρώ ετησίως επίσης κατ’ αποκοπή, δηλαδή 5 ευρώ τον μήνα, ανεξάρτητα εάν οι κολώνες είναι μακριά ή όχι.

Σε ό,τι αφορά στην ποιότητα του νερού, σύμφωνα με τις τελευταίες μικροβιολογικές και χημικές εξετάσεις, οι οποίες εστάλησαν στους καταναλωτές με τους λογαριασμούς, αυτές είναι όχι απλά καλές αλλά άριστες. Τέλος σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της καθημερινότητας, από τον Δήμο Τεμπών καταβάλλεται προσπάθεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις παρά το γεγονός ότι η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη.

Τέλος για τους πολίτες, που έχουν οποιοδήποτε θέμα να καταθέσουν, είναι ευπρόσδεκτοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών για να ακουστούν.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass