ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 16:02

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, επιχείρησε να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και ανέργους και όχι την άθλια κατάσταση που επικρατεί και με ευθύνη της κυβέρνησής του.

Όλο το πλαίσιο που διευκολύνει τις απολύσεις και τις ομαδικές, με την ψήφιση του 4ου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα προγράμματα ενίσχυσης της εργοδοσίας στο όνομα της απασχόλησης, η κατάργηση των “αντικινήτρων”, όπως χαρακτηρίστηκαν τα όποια δικαιώματα, όπως οι αποζημιώσεις, η δήθεν δοκιμαστική περίοδος από δύο μήνες έγινε ένα χρόνο, η γενίκευση των ελαστικών μορφών δουλειάς, η δουλειά σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων είναι όλα δημιούργημά τους.

Η κυβέρνηση ενώ διαμορφώνει ακόμη χειρότερες συνθήκες γαλέρας στους χώρους δουλειάς, ετοιμάζεται το αμέσως επόμενο διάστημα, να θέσει μεγαλύτερα εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, χτυπώντας το δικαίωμα της απεργίας, ενισχύοντας τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο. Όλοι τώρα στα σωματεία, αποδυνάμωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες και οργάνωση της πάλης τους για την κάλυψη των απωλειών που είχαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass