ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη

*Με αφορμή συστάσεις που τους έγιναν για γλέντι στις 7 το πρωί *Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2017 23:00

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύο άνδρες αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικό της Άμεσης Δράσης έπεσαν θύματα επίθεσης στην περιοχή της Νέας Σμύρνης χθες το πρωί λίγο μετά τις 7. Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά αφού νωρίτερα προπηλακίστηκαν από αρκετά άτομα, εκ των οποίων τα δύο έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και αναζητούνται. Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι οι παραβατικές συμπεριφορές, από νεαρούς κυρίως Ρομά, αυξάνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα.


Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 7 το πρωί όταν η Αστυνομία δέχεται ανώνυμη κλήση διαμαρτυρίας από κατοίκους της Νέας Σμύρνης για δυνατή μουσική και φωνές σε αυλή σπιτιού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε.τ.Δ.». Λίγα λεπτά αργότερα καταφτάνει στην περιοχή ένα περιπολικό με δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Τους κάνουν συστάσεις, όμως κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αρχίζουν και επιτίθενται φραστικά στους αστυνομικούς. Όμως δεν σταματούν εκεί καθώς χειροδικούν στους αστυνομικούς, οι οποίοι προλαβαίνουν και τρέπονται σε φυγή. Ωστόσο δεν φεύγουν σώοι από το σημείο του επεισοδίου καθώς τραυματίζονται ελαφρά και διακομίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες για να πάρουν εξιτήριο στη συνέχεια.
Η ΕΛ.ΑΣ. αμέσως μετά το περιστατικό ξεκίνησε έρευνα και μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο ατόμων που αναζητούνται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα αναμένεται να προκύψει και η ταυτοποίηση στοιχείων και άλλων εμπλεκομένων.
Ε.Α.Λ.
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τη δημιουργία «άβατων» στην περιοχή μας» τονίζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας που εξέδωσε χθες το απόγευμα και με την οποία καταδικάζει την επίθεση. Μάλιστα αναφέρει πως τα κρούσματα αυτά αυξάνουν σταθερά. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Α.Λ. αναφέρει τα εξής: «Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε, πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, από περίπου είκοσι Ρομά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο.
Οι παραβατικές συμπεριφορές στην περιοχή από, νεαρούς κυρίως Ρομά, βαίνουν σταθερά αυξανόμενες. Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αστυνομικών δηλώνουμε απερίφραστα ότι επ’ ουδενί δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τη δημιουργία «άβατων» στην περιοχή μας. Ζητούμε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας την εφαρμογή ενός σοβαρού σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής, το οποίο δεν θα εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ανάλογα με το αν έχει ποδοσφαιρικό αγώνα ή άλλα μέτρα.
Ζητούμε από τους τοπικούς άρχοντες να στηρίξουν την προσπάθεια της Αστυνομίας, δείχνοντας με τη στάση τους τη μηδενική ανοχή της Πολιτείας σε φαινόμενα ανομίας και ότι πλέον η ηρεμία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής είναι υπεράνω των εκλογών και των ψήφων.
Τα ανωτέρω θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στους «ψευτονταήδες», ότι στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, σεβασμός και δικαιώματα είναι έννοιες αμφίδρομες, που δεν αφορούν μόνο στον Αστυνομικό, αλλά και στον ελεγχόμενο, καθώς επίσης ότι η συντεταγμένη Πολιτεία θα είναι αμείλικτη μαζί τους και εφόσον δεν αλλάξουν συμπεριφορά, θα υπάρχει μηδενική ανοχή και τα κρατητήρια θα γίνουν δεύτερο σπίτι τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους συναδέλφους, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή μας, σε ό,τι χρειαστούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass