ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΜΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ

Θρίλερ με μονοκινητήριο τη νύχτα στη Λάρισα!

• Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών • Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του ως τις πρώτες πρωινές ώρες

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2017 22:01

Θρίλερ με ιδιωτικό υπερελαφρό μονοκινητήριο αεροπλάνο, με πλήρωμα δύο άτομα, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τερψιθέας και χάθηκε δέκα λεπτά πριν επιστρέψει στη βάση του χθες τη νύχτα στη Λάρισα.


Το μικρό μονοκινητήριο είχε απογειωθεί στις 8 περίπου το απόγευμα από το αεροδρόμιο της Τερψιθέας στο οποίο έπρεπε να επιστρέψει στις 8.50.
Τελευταία επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου της 110 ΠΜ έγινε στις 8.40 και έκτοτε χάθηκε οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του. Αμέσως μετά ενεργοποιήθηκε το σύστημα elt, το οποίο εκπέμπει σε περίπτωση πρόσκρουσης ή συντριβής. Και ταυτόχρονα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Στις 9.30 ειδοποιήθηκαν ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και στρατιωτικές αρχές για να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή των Δένδρων, Πλατανουλίων και την ευρύτερη παραπήνεια περιοχή της επαρχίας Τυρνάβου, καθώς είναι ο διάδρομος προσέγγισης για προσγείωση των ελαφρών αεροσκαφών της Αερολέσχης Λάρισας στο αεροδρόμιο Τερψιθέας. Την ίδια ώρα, από την ευρύτερη περιοχή του Στεφανοβικείου προσέγγισαν τον τόπο των ερευνών στην επαρχία Τυρνάβου, δύο ελικόπτερα «Απάτσι» που ήταν σε εκπαιδευτική πτήση, και από την Ελευσίνα ένα «Σούπερ Πούμα». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» στο αεροπλάνο επέβαιναν δύο άτομα - κυβερνήτης και συγκυβερνήτης. Και οι δύο έλκουν την καταγωγή τους από την Αμφιλοχία, εκ των οποίων ο ένας δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Λάρισα και ασχολείται με τη διανομή και εμπορία γνωστής μάρκας καφέ. Είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, οικογενειάρχης με δύο παιδιά και κατοικεί στην Νέα Πολιτεία. Ο άλλος είναι ιπτάμενος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας με τον βαθμό του σμηναγού - είχε υπηρετήσει παλιότερα στην 348 Μοίρα της Λάρισας - και τώρα είναι εκπαιδευτής πιλότων στην Καλαμάτα, ενώ, σύμφωνα με το Σχέδιο Πτήσης, ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους. Στη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό των δύο πιλότων, συμμετείχαν πληρώματα Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ, αστυνομίας και στρατού, ενώ οι έρευνες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν άκαρπες.
Να σημειωθεί πάντως ότι τα δύο «Απάτσι» αποχώρησαν από τον τόπο των ερευνών γύρω στις 11.30 το βράδυ, προκειμένου να επιστρέψουν στη βάση τους για ανεφοδιασμό και στην περιοχή παρέμεινε το «Σούπερ Πούμα» και ένα ακόμη ελικόπτερο που έφτασε εκεί γύρω στη μία το πρωί.

 

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Το Sting S4 είναι ένα αεροσκάφος χαμηλής πτέρυγας δύο θέσεων κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, με κινητήρα. Τα εμπρός καθίσματα είναι δίπλα-δίπλα. Οι νέες βελτιώσεις του και οι αεροδυναμικές τροποποιήσεις το καθιστούν κάτι περισσότερο από συμβατό με το μοντέλο Sting RG που έχει ανασυρόμενο σύστημα προσγείωσης. Θεωρείται ένα από τα γρηγορότερα αεροσκάφη με εξαιρετικές ιδιότητες χειρισμού και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Η απόλυτη ταχύτητα πτήσης είναι περίπου 285 kmlh (177 mph, 154kts). Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του πιλοτηρίου είναι η πανοραμική θέα 360 μοιρών.

 

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass