ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ

Γιορτάστηκε ο Άγιος Παντελεήμονας στη Σπηλιά

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2017 22:50

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε χθες και προχθές στην ορεινή Σπηλιά, σε ένα όμορφο και καταπράσινο περιβάλλον, παρουσία πλήθους κόσμου, η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στο ομώνυμο γραφικό εξωκλήσι κάτω από το χωριό.

Την Τετάρτη, παραμονή της γιορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και χθες Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής, τελέσθηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Ακολούθησε αρτοκλασία για τους πιστούς προς τιμήν του προστάτη τους. Στη συνέχεια αναβίωσε το έθιμο του «πλιγουριού». Πλιγούρι ή μπλουγούρι, πρόκειται για φαγητό (υψηλής διατροφικής αξίας) που αποτελείται από αλεσμένο σιτάρι συνοδευόμενο με γίδινο κρέας, μαγειρεμένο με ιδιαίτερη τέχνη και μεράκι από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπηλιάς.
Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονος, στις θρησκευτικές τελετές παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος μαζί με τον πρόεδρο του χωριού κ. Βασίλειο Νταή, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γκατζόγια και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Συκουρίου κ. Γιώργο Καλότυχο.
* Την παραμονή της γιορτής τη λιτάνευση της εικόνας παρακολούθησαν ο κ. Γιώργος Μανώλης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας και ο τοπικός σύμβουλος της Τ. Κ. Όσσας κ. Αντώνης Γούσιος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass