Β. ΕΞΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Πασχαλινός μποναμάς με αποζημιώσεις 2014

* Διαδοχικές συσκέψεις για τις ζημιές από παγετό

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2015 9:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:17

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Στον τόπο της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών και κυρίως στο Συκούριο και το Μακρυχώρι βρέθηκε χθες από νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος επικεφαλής κλιμακίου του ΕΛΓΑ τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Λάρισα.

Ο κ. Έξαρχος αποδεχόμενος πρόσκληση του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου προήδρευσε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Μακρυχωρίου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε πληγείσες καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή όπου τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του ΕΛΓΑ είδαν από κοντά το πρόβλημα.

Η καταστροφή που σημειώθηκε στα περιβόλια τους τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Μαρτίου από τις αρνητικές θερμοκρασίες οι οποίες έπεσαν στους – 4 βαθμούς Κελσίου είναι μεγάλη. Το φαινόμενο ήταν έντονο λόγω των πολλών χιονοπτώσεων στον Κίσσαβο όπου οι τελευταίες σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Φαινόμενο που επηρέασε άμεσα τον κάμπο του Συκουρίου.

 Αμέσως μετά έγιναν οι πρώτοι επιτόπιοι έλεγχοι όπου διαπιστώθηκε αμέσως καταστροφή στην αμυγδαλοκαλλιέργεια που αγγίζει το 100% και έπληξε το καρπίδιο στο στάδιο της καρπόδεσης.

Στη χθεσινή σύσκεψη από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο τέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον παγετό.

 Ο κ. Κολλάτος ζήτησε από τον κ. Έξαρχο να γίνουν σωστά οι εκτιμήσεις και οι αγρότες που έχασαν τη σοδειά τους να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα.

Επίσης, όπως είναι γνωστό, στην ευρύτερη περιοχή του Συκουρίου παράγεται ετησίως το 16% της ελληνικής παραγωγής αμυγδάλου, δηλαδή 5 εκατομμύρια κιλά σε σύνολο 30 εκατομμυρίων κιλών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

 Στη σύσκεψη στο δημαρχείο Τεμπών,στο Μακρυχώρι καθώς και στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε ο βουλευτής και τομεάρχης Αγροτικού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος μιλώντας χθες στην «Ε» τόνισε μεταξύ άλλων ότι: « Η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο θα είναι δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς με δίκαιες, έγκυρες και έγκαιρες αποζημιώσεις. Ο πρωτογενής τομέας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας μας. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους και να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους».

ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Τέλος με δήλωσή του στην «Ε», από το Μακρυχώρι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος ενημέρωσε ότι όσοι δικαιούχοι παραγωγοί στο νομό Λάρισας δεν πληρώθηκαν μέχρι τώρα αποζημιώσεις που δικαιούνται από διάφορα ζημιογόνα αίτια του 2014 αυτοί θα πληρωθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και θα πάρουν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Μακρυχώρι παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Δεσπόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Πουτσιάκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Τσέτσιλας, οι αντιδήμαρχοι κ. Αστ. Σαΐτης, Κώστας Τσεργάς και Χρ. Τσάτσαρης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας, ο διοικητής του τμήματος Διώξης Λαθρομετανάστευσης κ. Β. Βλαχογιάννης, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Συκουρίου, Οσσας και Καλλιπεύκης κ. Γ. Καλότυχος, Ι. Μπίκας και Αν. Κούσιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γ. Έξαρχος, Γ. Μανώλης και Γιάννης Βλάγκας, η τοπική σύμβουλος Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου.

Από πλευράς ΕΛΓΑ παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν τους παρευρεθέντες ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μιχ. Λιόντος, η διευθύντρια του ΕΛΓΑ από την Αθήνα κ. Καλομοίρα Σούλιου, ο προϊστάμενος εκτιμήσεων κ. Κ. Καραμπάτσας, και ο επόπτης ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπ. Σπυρόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass