ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΕΞΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Εγγύηση ΕΛΓΑ για δίκαιες και σωστές αποζημιώσεις

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2015 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:17

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Στον Τύρναβο βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου. Τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ υποδέχτηκαν στον ΑΣΕΠΟΠ ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αθανάσιος Χαλούλης.

Ο κ. Έξαρχος ξεκαθάρισε ότι οι πληγέντες αγρότες από τον παγετό του περασμένου Σαββάτου 21 Μαρτίου να είναι σίγουροι ότι θα αποζημιωθούν έγκαιρα, δίκαια και σωστά από τον ΕΛΓΑ στο μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους. Ο κ. Έξαρχος επανέλαβε ότι ο ΕΛΓΑ, εφόσον οι αγρότες πληρώνουν τις εισφορές τους δεν αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα και οι πληγέντες αγρότες θα πάρουν αυτά που δικαιούνται.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, απαντώντας στην πρωτολογία του προέδρου του ΑΣΕΠΟΠ κ. Αθανασίου Χαλούλη ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι για τον παγετό δεν τίθεται θέμα ζημιάς στον ανθό ή στο καρπίδιο.

Στην αρχή της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ κ. ο Αθ. Χαλούλης έκανε εκτενή αναφορά στον παγετό του περασμένου Σαββάτου και στη μεγάλη ζημιά που δημιούργησε ο παγετός ο οποίος τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου αγγιξε θερμοκρασίες -4 βαθμών Κελσίου. Ο κ. Χαλούλης αναφέρθηκε στις ζημιές στις αμυγδαλιές, τις βερικοκιές, τις ροδακινιές , τις δαμασκηνιές, τις νεκταρινιές που ήταν σε πλήρη ανθοφορία.

Ουσιαστική και με νόημα η παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση ο οποίος από την πρώτη στιγμή του προβλήματος στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των συνδημοτών πληγέντων αγροτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρχώσης είχε την περασμένη Κυριακή στο Κιλελέρ άμεση επικοινωνία και με τον αρμόδιο υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον γενικό γραμματέα κ. Δημήτρη Γελαλή από τους οποίους ζήτησε δίκαιες και έγκυρες αποζημιώσεις.

Στο πλευρό των αγροτών του Τυρνάβου και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης , εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, κ. Κώστας Δεσπόπουλος.

Μιλώντας στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος έκανε αρχικά μια εκτενή αναφορά στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΕΛΓΑ σε πανελλαδικό επίπεδο βεβαιώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν σε εκείνους που δικαιούνται. Επίσης ο κ. Έξαρχος τόνισε ότι τα στελέχη του ΕΛΓΑ θα είναι κοντά στους πληγέντες μέχρι την ώρα της συγκομιδής του προϊόντος έτσι ώστε να φανεί στο τέλος το μέλλον του και ανάλογα να δικαιωθούν.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στον τομέα αυτό.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν πληγέντες αγρότες οι οποίοι από την πλευρά τους έθεσαν ζητήματα που αφορούν γενικότερα θέματα συνεργασίας αγροτών και ΕΛΓΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass