ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2011

Αλλάζουν 200 προϊστάμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

* «Ο Σύλλογος όπως και η Ομοσπονδία θα απαντήσουν στον κατάλληλο χρόνο» τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ελένη Μπελτέ – «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακούσει κάτι σχετικά με τον θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων;» ερωτά ο Ηλ. Τσέλιγκας

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2017 22:22

Σε αναμμένα κάρβουνα «κάθονται» όλοι οι προϊστάμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και ειδικότερα όσοι τοποθετήθηκαν από το 2011 και μετά, με αποφάσεις της πρώην γ.γ. της Αποκεντρωμένης Καλλιόπης Γερακούδη.

Περισσότεροι από 200 προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπηρετούν σε διάφορες Διευθύνσεις (των 9 συνολικά νομών αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης) και περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία αναμένουν τις αλλαγές καθώς ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκ. Ντίτορας επιβεβαίωσε τη φημολογία ότι, μετά τις αλλαγές στη Γενική Διεύθυνση Δασών θα ακολουθήσουν αλλαγές και στις άλλες δύο Διευθύνσεις του κρατικού φορέα (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας και Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής).

Οι αποφάσεις Ντίτορα που διαρκώς επικαλείται την «αποκατάσταση της νομιμότητας» έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανησυχίας καθώς από τις μετακινήσεις, προκαλούνται «καραμπόλες». Αφού των νέων τοποθετήσεων έπονται αντικαταστάσεις ήδη υπηρετούντων οι οποίοι καθαιρούνται από τις σημερινές τους θέσεις και με τη σειρά τους μετακινούνται σε άλλες για «υπηρεσιακούς λόγους».

Με αφορμή τις επίμαχες γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο κ. Ντίτορας δεν αρκέσθηκε στις καθαιρέσεις των τριών γενικών διευθυντών αλλά προχωρά στην «καρατόμηση» διευθυντών και προϊσταμένων που τοποθετήθηκαν επί Γερακούδη και με δεδομένο ότι δεν λειτουργούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, προχωρά σε τοποθετήσεις αναπληρωτών.

Όταν οι τοποθετήσεις θα μπορούσε να είχαν γίνει -προκειμένου να είχε αποφευχθεί η σημερινή πρωτοφανής αναστάτωση- με βάση τις κρίσεις Υπηρεσιακών Συμβουλίων, για τη λειτουργία των οποίων έχουν δεσμευθεί τα συναρμόδια Υπουργεία.

Με αφορμή τις εξελίξεις, στάση αναμονής τηρεί προς το παρόν και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας με την πρόεδρο του Συλλόγου Ελένη Μπελτέ, ερωτηθείσα από την «Ε», να σημειώνει πως «δεν αδιαφορούμε, έχουμε επαφή με τους εργαζόμενους και παρακολουθούμε στενά την υπόθεση».

Να «σταματήσουν την καραμέλα της Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» τονίζει στην «Ε» και ο μέχρι πρότινος, ασκών καθήκοντα γεν. γραμματέα, Ηλίας Τσέλιγκας. Ο οποίος αναρωτιέται δημοσίως «μήπως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακούσει κάτι σχετικά με τον θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων;».

ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ

Όπως είναι γνωστό, με το που ανέλαβε καθήκοντα συντονιστή ο κ. Ντίτορας, καθαιρεί από τη θέση του Γενική Διευθυντή Δασών τον Ηλ. Τσέλιγκα ο οποίος τα τελευταία 2,5 χρόνια εκτελούσε χρέη γεν. γραμματέα της Αποκεντρωμένης.

Το παράδοξο είναι πως, ενώ ο κ. Τσέλιγκας είχε συνταξιοδοτηθεί από τις 6 Ιουνίου 2017, ο κ. Ντίτορας τον καθαιρεί από τη θέση του Γεν. Διευθυντή Δασών… ετεροχρονισμένα από τις 14 Ιουλίου. Να διευκρινισθεί πως μέχρι και χθες, η θέση του κ. Τσέλιγκα, παρέμενε κενή.

Ακολουθεί η αντικατάσταση της γενικής διευθύντριας Περιβαλλοντικής Πολιτικής Αγορίτσας Παπακρίβου η οποία τοποθετείται αναπληρώτρια διευθύντρια στην ίδια Διεύθυνση στη Λαμία από όπου και κατάγεται. Μέχρι χθες η θέση της κ. Παπακρίβου, παρέμενε κενή.

Τέλος καθαιρείται ο γενικός διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας Κων. Παππάς και τοποθετείται τμηματάρχης στην ίδια Διεύθυνση. Στη θέση του κ. Παππά, αναπληρωτής διευθυντής τοποθετείται ο κ. Απ. Ντόβας από τη Διεύθυνση Διοίκησης όπου ήταν διευθυντής και στη θέση του κ. Ντόβα τοποθετείται η κ. Σταυρούλα Χολέβα που υπηρετούσε στο Τμήμα Διαφάνειας. Οι τοποθετήσεις του κ. Ντόβα και της κ. Χολέβα αναφέρονται ήδη στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης.

ΝΕΕΣ

Ενώ λοιπόν, όπως εκτιμούσαν υπηρεσιακοί παράγοντες, «το θέμα θα έκλεινε» με τις τρεις αντικαταστάσεις των γενικών διευθυντών, ο κ. Ντίτορας καθαιρεί στη συνέχεια και την τμηματάρχη Προσωπικού την οποία και τοποθετεί υπάλληλο στη Γραμματεία της Διεύθυνσης Υδάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» καθαιρέθηκε γιατί «υπέγραψε με αντιρρήσεις» τις αντικαταστάσεις των τριών γενικών διευθυντών.

Ακολουθεί η καθαίρεση της διευθύντριας Οικονομικού η οποία τοποθετείται ως υπάλληλος στην ίδια Διεύθυνση. Στη θέση της διευθύντριας Οικονομικού τοποθετείται ο κ. Κων. Κοντομάνος από το Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας, όπως ήδη αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ

Προχθές επιβεβαιώθηκαν επίσης οι πληροφορίες ότι ο κ. Ντίτορας θα αντικαταστήσει όλους τους προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων, αρχής γενομένης από τη Διεύθυνση Δασών.

Γνωστές μέχρι σήμερα είναι οι μετακινήσεις: Του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης στη θέση του Δασάρχη Λάρισας. Ο νυν δασάρχης μετακινείται στη Διεύθυνση Δασών Λάρισας καθαιρώντας τον νυν Διευθυντή Δασών που τοποθετείται τμηματάρχης της Διεύθυνσης Δασών.

Από την Πολιτική Προστασία μετακινείται και ο τμηματάρχης Σχεδιασμού και Πρόληψης στη θέση του τμηματάρχη της Διεύθυνσης Συντονισμού.

Στο μεταξύ, μέσα σε λίγες ημέρες, μετακινείται για δεύτερη φορά για «υπηρεσιακούς λόγους» ο κ. Παππάς. Έτσι από το Τμήμα Διαφάνειας μετακινείται στο Δασαρχείο Λάρισας ως τμηματάρχης στο Διοικητικό – Λογιστικό Τμήμα όπου ήδη υπηρετούσε αναπληρωτής προϊστάμενος ο οποίος καθαιρείται από τη θέση του και υπηρετεί πλέον ως υπάλληλος.

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις περί μετακίνησης προϊσταμένων δεν δημοσιεύονται πλέον στη «Διαύγεια» και στην πραγματικότητα, πλην του κ. Ντίτορα, ελάχιστοι γνωρίζουν πόσοι μετακινήθηκαν συνολικά αφού, οι εμπλεκόμενοι, ενημερώνονται σε ατομικό επίπεδο.

Αυτό που θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο, μιας και ο ίδιος ο κ. Ντίτορας το δηλώνει πλέον είναι πως, μετά τη Γενική Διεύθυνση Δασών θα ακολουθήσουν οι προϊστάμενοι των άλλων δύο Γενικών Διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης.

«ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ»

Με αφορμή τις εξελίξεις, ο πρώην γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλ. Τσέλιγκας ερωτηθείς από την «Ε» σημειώνει τα εξής: «Αν αποκατάσταση της νομιμότητας είναι να αντικαταστήσουμε τους προϊσταμένους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας που τοποθετήθηκαν από την κ. Γερακούδη “ρουσφετολογικά” με νέους προϊσταμένους που επίσης θα τοποθετήσουμε “ρουσφετολογικά”, εντάξει συμφωνούμε.

Μήπως όμως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακούσει κάτι σχετικά με τον θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων; Αν όχι, τους υπενθυμίζουμε ότι η μόνη “αποκατάσταση της νομιμότητας” είναι η τοποθέτηση προϊσταμένων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που εδώ και 7 χρόνια έπαψαν να λειτουργούν.

Όλα τα άλλα είναι για αυτούς που δεν ξέρουν και για τους αφελείς. Προσωπικά αρνήθηκα για όσο διάστημα υπηρετούσα τον θεσμό του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας να προβώ σε τέτοιου είδους αποκαταστάσεις της νομιμότητας. Το πλήρωσα γιατί βρέθηκα κατηγορούμενος στο Ποινικό Δικαστήριο στις 25 Μαΐου 2017 από το οποίο ωστόσο αθωώθηκα πανηγυρικά.

Ας σταματήσουν την καραμέλα της Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που τάχα έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό. Η γνωμοδότηση αυτή ούτε καν καταπιάστηκε με τη νομιμότητα των τοποθετήσεων από την κ. Γερακούδη αλλά κυρίως δίνει απάντηση στο ερώτημα ποιο είναι το αρμόδιο όργανο για την ανάκληση των αποφάσεων αυτών αν και εφόσον, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας κρίνει ότι είναι παράνομες.

Προς το παρόν η μόνη κρίση της Δικαιοσύνης για το νόμιμο ή παράνομο των τοποθετήσεων της κ. Γερακούδη είναι οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας που απέρριψαν τις αιτήσεις του κ. Ντίτορα για την ακύρωση αποφάσεων τοποθέτησης ως γενικών διευθυντών των κ. Καλόγηρου και Οικονόμου. Τίποτα άλλο» καταλήγει ο κ. Τσέλιγκας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

«Ο Σύλλογος όπως και η Ομοσπονδία, τηρούν στάση αναμονής και θα απαντήσουν στον κατάλληλο χρόνο» τονίζει, ερωτηθείσα από την «Ε», η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ελένη Μπελτέ. Για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «δεν αδιαφορούμε, έχουμε επαφή με τους εργαζόμενους και παρακολουθούμε στενά την υπόθεση».

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass