ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΟΝΝΩΝ – ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Επικίνδυνος λόγω… κατολισθήσεων!

* «Φούσκωσε» ο Ξηριάς στον Τύρναβο -Απαγορεύεται η διάβαση από τις ράμπες

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2015 9:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:19

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

«Μάρτης γδάρτης…» λέει σοφά ο λαός μας και ο φετινός Μάρτιος ακόμα και στις τελευταίες ημέρες του δεν λέει να μας αποχαιρετήσει με ηρεμία. Αντίθετα οι κακές καιρικές συνθήκες με παγετό στον κάμπο με τη θερμοκρασία να κατρακυλά στους -4 βαθμούς Κελσίου, χιόνια στα ορεινά και πολλές βροχές στο κάμπο δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν στον επαρχιακό δρόμο Γόννων – Καλλιπεύκης, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους όχι μόνο στην κίνηση των οχημάτων αλλά και στη ζωή των επιβαινόντων.

Για τον λόγο αυτό με κατεπείγον έγγραφό του ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος επισήμανε και ζητά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να επιληφθεί άμεσα της σήμανσης του δρόμου τόσο στην έξοδο των Γόννων προς Καλλιπεύκη όσο και στην έξοδο του οικισμού Καλλιπεύκης προς Γόννους και να προειδοποιούνται οι οδηγοί ότι χρησιμοποιούν τον δρόμο με δική τους ευθύνη και επίσης ζήτησε από το Α.Τ. Ραψάνης να συνδράμει στην ασφαλή διέλευση των οδηγών.

Αναλυτικά ο κ. Κολλάτος σημειώνει: «Σας γνωρίζουμε ότι στην επαρχιακή οδό Γόννων – Καλλιπεύκης, από την Τετάρτη 25η Μαρτίου 2015, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, έχουν παρατηρηθεί σοβαρές κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα την πτώση βράχων στο οδόστρωμα, κάνοντας υπαρκτό τον κίνδυνο ατυχήματος, με απρόβλεπτες συνέπειες, καθ’ όλο το μήκος του δρόμου».

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΞΗΡΙΑΣ

 «Όρθιος» και πάλι χθες ο Τιταρήσιος ποταμός ή Ξηριάς στην περιοχή του Τυρνάβου μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις στην πρώην επαρχία Ελασσόνας, αλλά και στα ορεινά της πρώην επαρχίας Τυρνάβου. Το ποτάμι κατεβάζει τεράστιους όγκους νερού με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διάβαση ακόμα και μεγάλων αγροτικών οχημάτων από τις ράμπες στο δρόμο Αμπελώνα - Δελερίων, Αγίου Παντελεήμονα, και στο ύψος του τυροκομείου Ρίζου.

Το ποτάμι έδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμή του, οι τεράστιοι όγκοι νερού προκαλούσαν δέος αλλά και θλίψη που τόσο νερό πηγαίνει χαμένο στη θάλασσα όταν σε δύο - τρεις μήνες οι αγρότες θα λένε πάλι το νερό νεράκι.

Ήδη από τον περασμένο χρόνο συχνές είναι οι απαγορευτικές διατάξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας για τη μη κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αμπελώνα – Δελερίων μέσω της ράμπας στον Ξηριά. Επίσης χθες ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τσιόπας, αλλά και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης κάνουν έκκληση στους συνδημότες, αλλά και γενικότερα σε όλους τους πολίτες να μην διαβούν το ποτάμι από τις ράμπες γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή τους. Για το λόγο αυτό σε κάποια σημεία τοποθετήθηκαν και οι γνωστές κορύνες

Ο Τιταρήσιος, δεύτερος σε μήκος παραπόταμος του Πηνειού μετά τον Ενιπέα πηγάζει κυρίως από το όρο Τίταρος με υψόμετρο 1.839 μέτρα. Το ποτάμι έχει μήκος 56 χιλιόμετρα από τις πηγές του μέχρι την συμβολή του με τον Πηνειό στην περιοχή της Ροδιάς.

Οι μεγάλες καταιγίδες και οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν είχαν ως αποτέλεσμα τα ξεχειλίσουν πολλοί χείμαρροι που πέφτουν στο ποτάμι και το νερό από τα Αντιχάσια και τα Καμβούνια να φτάσει στο κάμπο του Τυρνάβου χθες και προχθές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass