ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ξεπούλημα στις λαϊκές αγορές

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2017 22:29

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις λαϊκές αγορές λειτούργησαν την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στη Λάρισα. Στην Ανθούπολη, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στους Αμπελόκηπους και στην περιοχή του Σταθμού, οι πάγκοι στήθηκαν από νωρίς το πρωί.

Δεν βγήκαν όμως όλοι. Αρκετοί παραγωγοί αλλά και πωλητές επέλεξαν να μην βγουν για δουλειά, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος που έμεινε στην πόλη είναι λιγοστός και μεροκάματο δεν θα έβγαινε. Λουλούδια, ψάρια και όσπρια αυτή τη φορά έλειπαν από τις λαϊκές. Τα φρούτα και τα λαχανικά όμως σε αφθονία και σε πολύ καλές τιμές μάλιστα. Στον Άγιο Κωνσταντίνο πωλούσαν ροδάκινα με 25 λεπτά το κιλό, τρία πεπόνια 1 ευρώ, καρπούζι ανεξαρτήτως κιλών 1 ευρώ το κομμάτι. Όσοι για διαφόρους λόγους δεν έφυγαν από την πόλη, επισκέφτηκαν τις λαϊκές και έκαναν τις προμήθειες της εβδομάδας σε πολύ καλές τιμές. Οι παραγωγοί ξεπουλούσαν για να μην τους μείνουν και να καταφέρουν να γυρίσουν στο σπίτι, έστω με ένα μικρό μεροκάματο για να μην πάει χαμένη η μέρα. Η κ. Μαρία που πουλά ζαρζαβατικά, βγαίνει στις λαϊκές 15 χρόνια τώρα. «Είπαμε να βγούμε αν και ξέραμε ότι ο περισσότερος κόσμος έχει φύγει. Εξάλλου, είναι εργάσιμη μέρα. Δεν πήγαμε και άσχημα. Οι συνταξιούχοι αλλά και οι οικογένειες που ξεκινάνε τις διακοπές τους αυτή την εβδομάδα βγήκαν να ψωνίσουν. Υπάρχει και πολύς κόσμος που εργάζεται. Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για την πελατεία μας, αφού όλοι μας κάναμε ό,τι το καλύτερο στις τιμές. Να επωφεληθούν και εκείνοι, να πάμε και εμείς μια μέρα νωρίς στα σπίτια μας» λέει χαρακτηριστικά. Πράγματι, τη Δευτέρα οι πωλητές και παραγωγοί των λαϊκών αγορών πήγαν νωρίς στα σπίτια τους. Από τις 12 το μεσημέρι και μετά, οι πάγκοι άρχισαν να ξεστήνονται, στη 1.30 οι λαϊκές είχαν κατεβάσει ρολά. Υπολειτούργησαν μεν, όμως ήταν εκεί για τους φυλάττοντες Θερμοπύλες στην αυγουστιάτικη Λάρισα.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass