Σεμινάριο για ξεναγούς στη Μελιβοία

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2015 23:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:22

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου HeriQHeritageStoryTelling – Quality Interpretation, το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος οργανώνει ένα πενταήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην ερμηνεία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στη Μελίβοια από 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου και σε αυτό θα συμμετάσχουν επαγγελματίες ξεναγοί από ολόκληρη τη χώρα (παρακολουθήσεις Σάββατο και Κυριακή, 9πμ – 8μμ, Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας).

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο για τους ξεναγούς φυσικών περιο­χών ή μουσείων, τους τουριστικούς συνοδούς και τους οδηγούς βουνού που θέλουν να βελτιώσουν την επικοινωνία με τους επισκέπτες σχετικά με το αντικείμενό τους με σκοπό την καλύτερη προβολή της φυσικής ή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η τοπική οργάνωση του σεμιναρίου εξασφαλίζεται από την εταιρία  Olympus Adventure, η οποία επιδιώκει με ευαισθησία πρώτιστος στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον την τουριστική προώθηση και προ­βολή της περιοχής Ολύμπου,  Κισσάβου, Πηλίου, παρέχοντας ιδιαίτερες  υπηρεσίες και προϊόντα στον τουρισμό.

Το σεμινάριο ακολουθεί την εκπαιδευτική μέθοδο για  την ερμη­νεία κληρονομιάς που ανέπτυξε η  Bildungswerk interpretation (Γερμα­νία) και που βελτιώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου HeriQHeritageStoryTelling – Quality Interpretation.

Το έργο HeriQ έχει ως στόχο την ανάπτυξη ποιοτικών προτύπων για την ερμηνεία της κληρονομιάς. Για τον σκοπό αυτόν η καινοτομία ParcInterp «Πρότυπα ποιότητας σε θέματα ερμηνείας της κληρονομιάς» μεταφέρεται και αναπτύσσεται περαιτέρω σε τρεις χώρες της Ε.Ε. (Γαλ­λία, Ελλάδα και Βουλγαρία). Το έργο εστιάζεται στην εκπαίδευση για τη βελτίωση των επαγγελματικών επιδόσεων των ομάδων – στόχων των οδηγών βουνών, των ξεναγών και των ξεναγών μουσείων (www.heriq.org, http://medcenv.org/index.php?id=124&L=3).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass