ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

«Να αντικατασταθούν οι παλαιές αυτοκινητάμαξες του ΟΣΕ»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:22

Ερώτηση για τα προβλήματα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία της γραμμής Βόλου – Λάρισας, κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του «Ποταμιού», κ. Κώστας Μπαργιώτας, προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Αιγαίου, στην οποία μεταξύ άλλων ζητά απαντήσεις στα εξής: «Θα αντικατασταθούν άμεσα οι παλαιές αυτοκινητάμαξες, όπως έχει δεσμευτεί η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες, α’ και β’ φάσης, του έργου «Αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος», το οποίο εντάχθηκε στις 19.06.2012 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;».

Ο κ. Μπαργιώτας, τονίζει: «Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η τοπική αυτοκινητάμαξα του ΟΣΕ που πραγματοποιεί το καθημερινό δρομολόγιο «Βόλος-Λάρισα» και το αντίστροφο πήρε φωτιά. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα τρένα που ανήκουν στον στόλο του ΟΣΕ.

Λόγω συχνών βλαβών, η εναλλαγή του τροχαίου υλικού έχει καταντήσει αναγκαίο φαινόμενο. Η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη και ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας εδώ και μήνες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου –πέρα από τα ζητήματα ασφάλειας- θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου διαδρομής, στην αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στον περιορισμό της περιβαλλοντικής όχλησης και σε οικονομικότερες μετακινήσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass