ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Πανηγύρισε ο ναός της Παναγίας Δεμερλιώτισσας

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2017 22:10

Με επισημότητα και θεία κατάνυξη γιορτάστηκε στον Σταυρό Φαρσάλων, η Παναγία η Δεμερλιώτισσα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ενώ ακολούθησε θείο κήρυγμα και στη συνέχεια έγινε περιφορά της ιεράς θαυματουργού εικόνας της Παναγίας, εντός του χωριού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Τιμόθεος στο θείο κήρυγμά του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Συγκεντρωθήκαμε εδώ στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως και της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, που γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου και η απόδοσή της γιορτάζεται στις 23 Αυγούστου. Για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου γίνεται αναφορά στα θεολογικά κείμενα των πατέρων της εκκλησίας, στα απόκρυφα ευαγγέλια και στην προφορική παράδοση, για το πρόσωπο της Θεοτόκου. Πολλά θεολογικά κείμενα υμνούν την Παναγία και τον υιό της. Ο Άχρονος Θεός έγινε ιστορικό πρόσωπο για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία. Η κυρία Θεοτόκος απεδέχθη την πρόσκληση του Θεού, να υπηρετήσει το σχέδιό του, να γίνει μητέρα του υιού του, ώστε οι άνθρωποι να γίνουν κατά χάρη Υιοί του Θεού. Η Θεοτόκος εκοιμήθη ως θνητός άνθρωπος, αλλά μετά τρεις μέρες μετέστη προς τον Υιό της, και σωματικά, δεν υπέστη φθορά αυτή που εγέννησε το Υιό του Θεού. Αναστήθηκε και είναι στον ουρανό, ως μητέρα της Ζωής, ως μητέρα όλου του κόσμου (πολύ διδαχτική είναι η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου δίπλα της είναι οι Αγιοι Απόστολοι και πάνω στον ουρανό ο Χριστός δέχεται την Αγία Ψυχή της). Στην κυρία Θεοτόκο προσφεύγουμε όλοι οι πιστοί, σε αυτή προσευχόμαστε και αυτή πρεσβεύει προς τον Υιό και Θεό της, για μας. Η Παναγία είναι πάντα κοντά μας, καταλαβαίνει και συμπάσχει μαζί μας, σε μία δύσκολη εποχή, που πολλοί έχουν απομακρυνθεί από την Εκκλησία".

Στο τέλος ο σεβασμιότατος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς, τους ιεροψάλτες, τους επισήμους και τον λαό και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και η Παναγία να στηρίζει όλους τους πιστούς.

Στις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης κ. Κων/νος Αγοραστός, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κων/νος Τύμπας, ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Νίκος Τριανταφύλλου, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κων/νος Γιαχνής, κ. Γιώργος Αγγελακόπουλος, κ. Χριστόδ. Παπαγεωργίου, κ. Νίκος Γκατζόγιας, κ. Ευάγγ. Κατσιαούνης, κ. Απόστ. Κυριαζής, ο πρόερος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Αναστ. Δραχμάνης, ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Γιώργος Γκούμας, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Σταυρού κ. Δημ. Κωνσταντάκης, εκπρόσωποι συλλόγων, ο ιερός κλήρος της επαρχίας Φαρσάλων και πλήθος κόσμου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass