ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ * ΜΑΞΙΜΟΣ: ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

Συνθήματα καταληψιών στο γραφείο Χαρακόπουλου

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2017 16:02

Συνθήματα τα οποία αναφέρονται στην κατάληψη «Τερμίτα» του Βόλου και κάνουν λόγο για αλληλεγγύη, γράφτηκαν έξω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Λάρισα.

Η κατάληψη «Τερμίτα» αφορά σε χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και πρόσφατα μέλη της μαζί με μέλη της κατάληψης «Ντουγρού» στη Λάρισα εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της διενέργειας διαγωνισμού του Πανεπιστημίου για την κατεδάφιση κτιρίων στην περιοχή «Παλιά» του Βόλου.

Για το περιστατικό στο γραφείο του κ. Χαρακόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία η οποία επιτίθεται στην Κυβέρνηση και την κατηγορεί για παροχή ιδιόμορφης κάλυψης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς και την αναγραφή συνθημάτων στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, από γνωστούς – αγνώστους.

Η ιδιόμορφη «κάλυψη» που παρέχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους δράστες τέτοιων πράξεων, προφανώς στο όνομα της «ιδεολογικής συγγένειας», τους αποθρασύνει περαιτέρω. Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι τα στελέχη της δεν εκφοβίζονται ούτε πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς από την «Ε» να σχολιάσει τους βανδαλισμούς στο πολιτικό του γραφείο στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά, οι θρασύδειλοι οπαδοί της βίας και της ανομίας έδρασαν, όπως πάντα στο σκότος, επιχειρώντας τον εκφοβισμό εκπροσώπων του ελληνικού λαού στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Προφανώς, η πράξη τους αυτή σχετίζεται άμεσα με τη συνεπή στάση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον των καταλήψεων, ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων, από ομάδες περιθωριακών γνωστών-αγνώστων,που αποθρασυνόμενοι από τη σκανδαλώδη κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θεωρούν ότι με καταδρομικές επιθέσεις θα μας φιμώσουν. Τους πληροφορούμε, όμως, κι αυτούς και τους υψηλούς “προστάτες” τους ότι ματαιοπονούν. Δεν προτιθέμεθα να υποστείλουμε τη σημαία του νόμου και της τάξης. Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Ο στόχος μας είναι και παραμένει η αποκατάσταση -επιτέλους και στη χώρα μας- του νόμου και της τάξης, που είναι και το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Αναμένουμε η καταδίκη αυτή να είναι ομόθυμη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

*Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σχεδιάζει την ανέγερση δύο κτιριακών συγκροτημάτων προκειμένου να στεγασθούν σε δικά τους κτίρια τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής. Τα κτίρια θα ανεγερθούν σε ιδιόκτητη έκταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απέναντι από την Πολυτεχνική Σχολή, αφού νωρίτερα κατεδαφισθούν τα παλαιά κτίρια. Στα σημερινά αυτά κτίρια αναπτύσσουν δράσεις, εδώ και χρόνια, μέλη της «Κατάληψης Τερμίτα» που αντιδρώντας στην απόφαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εν τω μεταξύ, η «Κατάληψη Τερμίτα» μέσω του ιστότοπου που διατηρεί έχει κάνει γνωστό πως θα γίνει πορεία «υπεράσπισης της Τερμίτας κόντρα στους σχεδιασμούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Α.Ε.» την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη στις 19:00 στον Θόλο του Π.Θ στο Βόλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass