ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ

Νέα διοίκηση στους περιστεράδες του Αμπελώνα

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2015 19:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:25

             

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
 

Νέα διοίκηση εξέλεξαν τα μέλη του συλλόγου «Ιδιοκτητών Θεαματικών Περιστεριών Αμπελώνα» κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αρχαιρεσιών. Το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Αθανάσιος Τσολάκης πρόεδρος, Βασίλης Παγούνης αντιπρόεδρος, Ιωάννης Ψαθάς γραμματέας, Στέλιος Δεδικούσης Ταμίας, Χρήστος Ψαρούλης ειδικός γραμματέας, Αστέριος Πετρίκης και Βασίλης Τοκμάκης μέλη.

O Αμπελώνας, ο  Βρυότοπος, o Τύρναβος η Φαλάνη και η ευρύτερη περιοχή  θεωρείται η καρδιά της Ελλάδας σε ότι αφορά τα περιστέρια. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν  περί τους 700 περιστεράδες.

Στην τελευταία συνάντηση στον Αμπελώνα  που πραγματοποίησαν τα μέλη του συλλόγου Περιστεράδων Αμπελώνα ο οποίος διαθέτει πάνω από 100 μέλη, πάνω από 1.000 άτομα, λάτρεις των περιστεριών συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία της «βούτας» είναι συγκεκριμένη:

Αρχικά ο περιστεράς ανεβάζει στον ουρανό τα «ουντζίτικα» και στη συνέχεια ανοίγει τον άλλο περιστερώνα να βγουν στο έδαφος τα «μπόσικα». Βλέποντας τα «οντζίτικα», τα «μπόσικα» θα πραγματοποιήσουν από ψηλά «βούτες» με ταχύτητα… πυραύλου αποσπώντας έτσι τα χειροκροτήματα όλων οι οποίοι θα έχουν πάντα στραμένα τα μάτια στον ουρανό.

Με αφορμή την εκλογή του στη θέση του προέδρου ο κ. Αθανάσιος Τσολάκης σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Ευχαριστώ τα μέλη του συλλόγου και τη νέα διοίκηση για την τιμή που μου έκαναν. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι με την πείρα των 45 χρόνων ενασχόλησης με τα θεαματικά περιστέρια, θα συμβάλω ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του συλλόγου και στην πραγματοποίηση ουσιαστικών δράσεων ανάδειξης του θεαματικού περιστεριού και αναβάθμισης της ετήσιας συγκέντρωσης περιστεράδων ώστε να γίνει ο Αμπελώνας πανελλαδικό σημείο αναφοράς για τα θεαματικά περιστέρια».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass