ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πανηγυρίζει ο ναός Γενέσιον της Θεοτόκου

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2017 15:49

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Γενέσιον της Θεοτόκου στη Σπηλιά Λάρισας, 160 χρόνια από την ίδρυσή του αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

Ο συγκεκριμένος ναός που είναι κι ο πολιούχος του χωριού, ιδρύθηκε το 1857, ενώ στη θέση του υπήρχε παλιότερα ο ναός του Αγίου Χαραλάμπους του οποίου δεν γνωρίζουμε το έτος κτίσεώς του.
Ο  Πανθεσσαλικός Σύλλογος Σπηλιωτών «ο Κίσσαβος», το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού και η κοινότητα Σπηλιάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την ίδρυση του ιερού ναού Γενέσιον της Θεοτόκου, αποφάσισαν να εορτάσουν φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, θα τελεστεί εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής της Γέννησης της Παναγίας θα τελεστεί θεία λειτουργία. Στην πανήγυρη του ναού έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι διαφόρων τοπικών φορέων.
Ο Σύλλογος Σπηλιωτών στην προσπάθειά του να αναδείξει τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Σπηλιάς, με τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την ίδρυση του ιερού ναού Γενέσιον της Θεοτόκου, αποφάσισε να καλύψει την έκδοση ενός βιβλίου που αναφέρεται με λεπτομέρειες στην ιστορία του ναού, από την ίδρυσή του, το 1857 μέχρι και σήμερα. Τη συγγραφή του βιβλίου ανέλαβε ο δάσκαλος κ. Δημήτρης Καλογιάννης και θα διατεθεί προς πώληση, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μάθουν περισσότερα στοιχεία για τον συγκεκριμένο ναό αλλά και γενικότερα για την ιστορική, κοινωνική και θρησκευτική διαδρομή της Σπηλιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass