Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

«Ό,τι γίνονταν επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επαναλήφθηκαν και επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 16:34

Με αφορμή τη διαδικασία βαθμολόγησης - αξιολόγησης των διευθυντών σχολικών μονάδων η «Αγωνιστική Παρέμβαση – Συνεργαζόμενοι» καθηγητών Λάρισας, σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «κατά απαράδεκτο όσο και παράνομο τρόπο, απαγορεύτηκε με απόφαση της πλειοψηφίας του συμβουλίου στα αιρετά μέλη της αγωνιστικής παρέμβασης-συνεργαζόμενοι να ελέγξουν όλα τα φύλλα αποτίμησης και τη βαθμολογία του κάθε μέλους του Συμβουλίου Επιλογής για να διασταυρώσουν την ορθότητα της καταγραφής τους στους τελικούς πίνακες.

Υπάρχει ένσταση και ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας από τους αιρετούς μας για αυτή την αντιμετώπιση από την πλειοψηφία του συμβουλίου. Φυσικά δεν έγινε αποδεκτό και το αίτημά μας να ανακοινωθούν αναλυτικά όλες οι βαθμολογίες- κάτι που έγινε σε άλλα συμβούλια - ώστε να είναι εμφανές τι βαθμολόγησε το κάθε μέλος του Συμβουλίου και να πάρει την ευθύνη της βαθμολογίας.

Για να επιβεβαιωθεί ότι η επαναφορά της συνέντευξης έχει στόχο να καθορίσει τα τελικά αποτελέσματα ευνοώντας τη χειραγώγηση των υποψηφίων από τη διοίκηση και όλους τους αδιαφανείς μηχανισμούς της κομματικοκρατίας και της διαπλοκής. Αυτά δηλαδή που γίνονταν επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επαναλήφθηκαν και επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Γιατί είναι φανερό από τη βαθμολογία (ακόμη και από τον Μ.Ο) ότι το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Τα νέα και παλιά μέλη της διοίκησης όλων των κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και των αντίστοιχων παραταξιακών μηχανισμών, πήραν υψηλή βαθμολογία, συγκριτικά με τους υπόλοιπους υποψήφιους. Η κυβερνητική γραμμή αποκαλύφθηκε πλήρως! Όποιος είναι ή είχε περάσει από διορισμένο μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κατά τη θητεία οποιασδήποτε κυβέρνησης, βαθμολογήθηκε πολύ θετικά! Ο μηχανισμός αναπαράγει το μηχανισμό και το κομματικό σύστημα αναπαράγει τον εαυτό του! Στο διευρυμένο ΠΥΣΔΕ της Λάρισας αυτό υπηρετήθηκε κατά γράμμα!

Εντυπωσιακή ήταν η χρήση των δεκαδικών ψηφίων στη βαθμολόγηση! Έγινε χρήση ακόμα και των εκατοστών για να ευνοηθούν οι ημέτεροι και να αποφευχθούν οι ισοψηφίες! Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στα σοβαρά, γιατί ένας υποψήφιος πήρε 7,25 κι ένας άλλος 7,30!

Οι κρίσεις ήταν αντίστοιχες του ρόλου που θέλουν να έχουν οι διευθυντές σε ένα τοπίο επίθεσης στο δημόσιο σχολείο και στα εργατικά δικαιώματα για την προώθηση πολιτικών του ΟΟΣΑ και της ΕΕ που έχουν στο κέντρο τους τη λειτουργία της εκπαίδευσης με κριτήρια αγοράς. Ένα σχολείο της φτώχειας και της φτήνιας, υποταγμένο στις πολιτικές εξοικονόμησης κονδυλίων για την εξυπηρέτηση του χρέους αλλά και υποταγμένο στα κάθε λογής ιδρύματα και χορηγούς και στα «καινοτόμα» προγράμματα της χειραγώγησης, της ομοιομορφίας και της τυποποίησης.

Aποδείχτηκε περίτρανα πως η γνωμοδότηση των συλλόγων χρησιμοποιήθηκε κατά το δοκούν από τα διορισμένα μέλη και πως τον κύριο ρόλο στη βαθμολόγηση κατείχε η κομματική γραμμή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass