ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ

Ανοίγει η αυλαία με Νατάσσα Μποφίλιου

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2017 18:37

Με τη Νατάσσα Μποφίλιου, τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο ξεκινούν σήμερα Σάββατο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας.

Μάλιστα το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει τρεις μουσικές σκηνές με γνωστά μουσικά συγκροτήματα, μάγους και παραστάσεις Καραγκιόζη. Κάθε Σεπτέμβριο, το παζάρι της Λάρισας ανοίγει τις πύλες του στους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης, προσφέροντας για επτά μέρες μία δραστηριότητα που κρατά από παλιά, από τότε που η Λάρισα ήταν κέντρο εμπορίου στην Οθωμανική ακόμα περίοδο. Ο χώρος της Σκεπαστής Αγοράς θα υποδεχτεί τους Λαρισαίους από αύριο Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.
Για τους μεγάλους είναι μία ευκαιρία για αγορές και «παζαρέματα» και για τους μικρούς μια βόλτα στους διαδρόμους και στο λούνα παρκ, ενώ οι ταβέρνες και τα μαγαζιά με τον χαλβά Φαρσάλων αποτελούν παραδοσιακές στάσεις για ξεκούραση.
Σήμερα στη μεγάλη μουσική σκηνή που θα φιλοξενήσει τη Νατάσσα Μποφίλιου, στις 9:30 το βράδυ θα παρουσιαστεί η καλοκαιρινή εκδοχή της ΒΑΒΕΛ 2. Μία παράσταση που θριάμβευσε τον χειμώνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στο εξωτερικό και τώρα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με ανανεωμένο ήχο και ύφος. Η ΒΑΒΕΛ 2 είναι μια ολοκαίνουρια, αστραφτερή παράσταση υψηλής αισθητικής και άρτιας παραγωγής, στην οποία υπάρχουν όλα: οι μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και απρόσμενα περάσματα σε αγαπημένες στιγμές από το παρελθόν.
Στην ίδια μουσική σκηνή θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και η συναυλία λήξης του παζαριού, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους Boğaz Musique. Πρόκειται για ένα post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, για μια μουσική γιορτή, γεμάτη από πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο album της Ελένης και των Boğaz που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση.
ΜικρH μουσικH σκηνH
Στη μικρή μουσική σκηνή οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον σύλλογο «Χορίαμβο» αύριο Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη θα πάρει το μουσικό σχήμα STRINGLESS. Το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS ασχολείται με τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα, κατά κύριο λόγο η φωνή, αντικαθιστώντας όλα τα μουσικά όργανα. Το υλικό που χρησιμοποιούν στο πρόγραμμά τους, προέρχεται από την ελληνική αλλά και ξένη παράδοση. Είναι ένα ταξίδι από τα βουνά του Καυκάσου, ως την Πίνδο και τα Καρπάθια. Από τις ακτές της Μικράς Ασίας, μέχρι τις ακτές της γηραιάς Αλβιώνας, απ’ τη βαλκανική ως την ιβηρική χερσόνησο. Πειραματίζονται με τις ιερές θεραπευτικές μουσικές από την Ινδία όπως και με τις μελωδίες των σούφι.
Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει το μουσικό σχήμα New Old School. Οι New Old School είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2016 με σκοπό τη συνεργασία, έκφραση και πολιτιστική αλχημεία πολλών ειδών μουσικής (δυτικής, ανατολικής και ελληνικής) με αποτέλεσμα τη σύνθεση ενός μοναδικού καινούργιου ήχου, έχοντας απήχηση στο μεγαλύτερο μέρους του κοινού. Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η μικρή μουσική σκηνή θα φιλοξενήσει τον Σπύρο Πολυκανδριώτη, μαζί με την εξαμελή ορχήστρα του η οποία αποτελείται από παραδοσιακά όργανα, παρουσιάζει τρία καθοριστικά ιστορικά σημεία του παραδοσιακού ρεμπέτικου σμυρνέικου τραγουδιού. Τη συναυλία θα πλαισιώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας με χορούς από τη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας.
Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης στο Παζάρι» του Θωμά Χάρμπα. Ο Θωμάς Χάρμπας είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών. Από το 1993 έως σήμερα ασχολείται επαγγελματικά μόνο με το Θέατρο Σκιών και ξεπέρασε τις 3.500 παραστάσεις στην Ελλάδα και σε δώδεκα άλλες χώρες.
ΣκηνH δημοτικHς πισIνας
Δύο παραστάσεις με τον μάγο SANKARA την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν στη σκηνή της δημοτικής πισίνας. O απόλυτος Έλληνας μάγος σε δύο ονειρικές παραστάσεις πέρα από κάθε φαντασία. Ο Sankara είναι αυτός που έφερε την τέχνη της ψυχαγωγικής μαγείας και των ψευδαισθήσεων σε νέα επίπεδα.
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή. Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που άνοιξε δρόμους swing στην Αθήνα, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων και ξέφρενων ρυθμών, μπήκε στις ζωές μας με το γνωστό μποέμικο στιλ του καλλιτέχνη που μας μαγεύει σκορπώντας γύρω του κέφι, ανεμελιά, ενέργεια και δύναμη. Η Πέννυ και οι δεξιοτέχνες μουσικοί της εξερευνούν ένα νέο, μεθυστικό ήχο με λάτιν, μπάλκαν ρούμπες, μάμπο ιταλιάνο, τσα τσα, σουίνγκ, και τζαζ.
Τέλος, καθημερινά θα λειτουργεί βιωματικό εργαστήρι με τη συνδρομή του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας. Τα εργαστήρια θα απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Στον χώρο των εργαστηρίων θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας όπου θα εκτεθούν οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού του 2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass