ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Χωρίς σχέδιο πόλης δεν υπάρχει ανάπτυξη στα παράλια

* Προτείνουν ανάπτυξη στα πρότυπα των νησιών, ζητούν μαρίνα στον Αγιόκαμπο

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2017 8:35 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Σεπ 2017 8:45

Τροχοπέδη για την ανάπτυξη των παραλίων του Δήμου Αγιάς, αποτελεί η έλλειψη σχεδίου πόλης, συμφώνησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Ν. Λάρισας, σε συνάντησή τους, με θέμα τις δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης του νομού Λάρισας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη, όπου τέθηκαν «επί τάπητος» τα προβλήματα των παραλίων, καταλήγοντας ότι η δημιουργία σχεδίου πόλης, είναι μονόδρομος, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός «μόνο αν ολοκληρωθεί το σχέδιο πόλης, θα υπάρχει η δυνατότητα να δημοπρατηθούν έργα, όπως ο ανισόπεδος κόμβος στη διασταύρωση Σωτηρίτσας».

Παράλληλα και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Χασιώτης, συμπλήρωσε ότι το σχέδιο πόλης πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τον Δήμο Αγιάς, καθώς, «φρενάρει» την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως νέων ξενοδοχειακών μονάδων, τονίζοντας επίσης ότι: «Το σχέδιο πόλης είναι πρώτη προτεραιότητα του συλλόγου και πρώτη ανάγκη της περιοχής, καθώς η έλλειψή του αποτελεί εμπόδιο στους επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή των παραλίων.

Σε λίγους μήνες θα «ανοίξουν» νέα προγράμματα επιδότησης και δημιουργίας τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία θα αναζωογονήσουν την οικονομία όλων των τουριστικών περιοχών, πλην της δικής μας.

Ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με τους Δήμους, τα Υπουργεία Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και κάθε εμπλεκόμενο φορέα, που μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Σύλλογος κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη των παραλίων και αναλυτικότερα ο κ. Χασιώτης ανάφερε τα εξής: «Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε με ένα καινούριο τουριστικού χαρακτήρα σχεδιασμό την περιοχή, αφήνοντας πίσω παλιές λογικές που δεν της επιτρέπουν να εξελιχθεί με τους ρυθμούς που ορίζουν οι δυνατότητές της, αλλά και η εποχή.

Ο καινούριος αυτός σχεδιασμός, θα πρέπει να μιμηθεί τον σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας, όπως είναι η δημιουργία κέντρου –χώρας. Δηλαδή να δημιουργηθούν στους Δήμο Αγιάς και Δήμο Τεμπών αντίστοιχα, «χώρες», ως κέντρα όλων των υπηρεσιών, όπου θα συνδέονται μεταξύ τους με αστική συγκοινωνία, που θα περιλαμβάνει διαδρομές μέσω των οικισμών τους.

Οι «χώρες» θα πρέπει να έχουν όλες τις βασικές, δημόσιες και ιδιωτικές τουριστικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των τουριστών. Για παράδειγμα ένα τέτοιο μοντέλο «χώρας» θα μπορούσε να γίνει η Αγιά για τον Δήμο Αγιάς».

Επίσης, ο κ. Χασιώτης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη, ότι ο Σύλλογος εργάζεται εντατικά πάνω στα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντησή του με την υπουργό Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά, σημειώνοντας: «Ο σύλλογος θα εντείνει την προσπάθειά του και θα ζητήσει τη στήριξη όλων των βουλευτών του νομού, να συνυπογράψουν και να μεταφέρουν στη Βουλή θέματα που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων των παραλίων, ώστε μπορέσει η περιοχή μας να συμβάλει στο εθνικό σχέδιο τουριστικής στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού».

Συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος χάρτης οικονομικής και τουριστικής κατεύθυνσης, που θα αναδεικνύει τις δυνατότητες της περιοχής, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα όπως το λιμάνι Αγιοκάμπου, για το οποίο ο σύλλογος υποστήριξε «θα πρέπει να σχεδιαστεί εξ αρχής και να λειτουργήσει σαν μαρίνα για να δεχτεί ιστιοφόρα», οι δυνατότητες διαφήμισης και προβολής των παραλίων, με πιο στοχευμένο τρόπο, μέσω του Τουριστικού Σχεδίου Μάρκετινγκ Θεσσαλίας κ.α.

Εξάλλου, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα υποδομών, που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή, όπως οι παρακάμψεις Ομολίου και Γερακαρίου, ενώ ενημέρωσε για την πορεία του έργου του οδικού άξονα που θα συνδέσει τον Ρακοπόταμο με το Κεραμίδι, για τον σχεδιασμό ασφαλτόστρωσης της παραλιακής οδού της Π.Ε. Λάρισας, και για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σχετικά με τον επαρχιακό δρόμο από την Κοιλάδα των Τεμπών προς τους παραλιακούς οικισμούς.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου προσκάλεσαν τέλος τον κ. Αγοραστό, να επισκεφθεί τα παράλια, ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας να δώσει προτεραιότητα στις δομές που χρειάζεται η περιοχή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Ν. Λάρισας κ. Αλέξανδρος Μαραμής, ο ταμίας κ. Θέμης Λάκκας, τα μέλη κ. Αλέξης Στεφανάρας, Δημήτρης Ηλιάδης και η υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Παναγιώτα Σάρρου.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass