ΠΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ 337 ΜΟΙΡΑΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Πρωθυπουργική πτήση με F 16 στο Βόρειο Αιγαίο

* Δήλωσε συγκλονισμένος από την εμπειρία, εντυπωσιασμένος από το επίπεδο της ετοιμότητας και της επιστημονικής γνώσης των πιλότων

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2017 22:25
Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 337 Μοίρα (Φωτ.: Andrea Bonetti) Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 337 Μοίρα (Φωτ.: Andrea Bonetti)

«Είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μια ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες σε πιλότους και τεχνικούς της 337 Μοίρας στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έγινε μετά την πτήση του στο Βόρειο Αιγαίο με μαχητικό αεροσκάφος F 16 Block 52+, μια πτήση που είχε προετοιμασθεί από ημέρες και συνδυάσθηκε με την παρουσία του στη Λάρισα, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Θεσσαλία.

Μάλιστα για την πτήση του πρωθυπουργού το Μέγαρο Μαξίμου με non paper σημείωνε χθες το πρωί «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού» στη Λάρισα, την ώρα δηλαδή που ο κ. Τσίπρας βρισκόταν ήδη στην Πτέρυγα Μάχης.

Ο κ. Τσίπρας στις 9 χθες το πρωί επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου, στην 337 Μοίρα, τον υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΤΑ αντιπτέραρχος Γ. Μπλιούμης και ο διοικητής της 110 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχος Απ. Χόρτης.

Κατά την επίσκεψη ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον κ. Χριστοδούλου για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μοίρας αλλά και για το σχέδιο και τους επιχειρησιακούς όρους της πτήσης που ακολούθησε στο Βόρειο Αιγαίο, με σχηματισμό τριών αεροσκαφών.

Ο πρωθυπουργός πέταξε με πιλότο τον επισμηναγό Χρήστο Γκόρλα, ο Α/ΓΕΕΘΑ πέταξε με πιλότο τον διοικητή της 337 Μοίρας αντισμήναρχο Ιωάννη Παπαχαράλαμπο, ενώ με μονοθέσιο πέταξε ο Α/ΓΕΑ. Η πτήση διήρκεσε 1 ώρα και 20’ και αφορούσε σε διάφορα νησιά μεταξύ των οποίων και ο Αϊ Στράτης, περιοχή για την οποία η ελληνική πλευρά, με αφορμή και την προκλητική στάση των γειτόνων, σημειώνει με έμφαση πως «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες».

Μιλώντας σε πιλότους και τεχνικούς της Μοίρας, παρουσία των αρχηγών, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και ιδιαίτερα τους πιλότους που πετάξαμε μαζί γιατί μου έδωσαν μια από τις συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ μου. Ειδικά εκεί ψηλά στις γραμμές του ορίζοντα και αισθανθήκαμε στο σώμα μας τα “G” που οι πιλότοι αισθάνονται κάθε φορά που αναλαμβάνουν αυτό το καθήκον - και φθάσαμε και σε βαθμούς ιδιαίτερα υψηλούς» σημείωσε ο πρωθυπουργός, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ελιγμών το μαχητικό με το οποίο πετούσε ο πρωθυπουργός έφθασε τα 7G.

Για να προσθέσει πως «εκείνες τις στιγμές αντιλαμβάνεσαι ότι το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε, εκεί οφείλεται η υπεροπλία μας, είναι η ψυχή των Ελλήνων πιλότων, αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Αν δεν έχεις ψυχή, αν δεν έχεις καρδιά, αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις και δεν αισθάνεσαι το μεγαλείο του να υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου και δεν αισθάνεσαι το μεγαλείο του να υπερασπίζεσαι την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία, εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να το κάνεις αυτό».

 «Υπερασπιζόσαστε» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο προσωπικό της 337 Μοίρας «την εθνική κυριαρχία, με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας όμως ταυτόχρονα υπερασπιζόσαστε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μια ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική τής ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Ποτέ να μην ξεχνάτε ότι πέρα από το ότι υπερασπιζόμαστε τον λαό μας, το έθνος μας, την πατρίδα μας, υπερασπιζόμαστε και πολύ σημαντικές αξίες, μεγάλες αξίες που έχουν γεννηθεί σε αυτό τον τόπο. Την αξία της ελευθερίας, την αξία του δικαίου, της δημοκρατίας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε καταλήγοντας πως «είμαι συγκλονισμένος από αυτή την εμπειρία, εντυπωσιασμένος από το επίπεδο όχι μόνο της ετοιμότητας αλλά και της επιστημονικής γνώσης των πιλότων και να σας ευχαριστήσω για ό,τι εσείς κάνετε καθημερινά για να μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι να αισθανόμαστε ελεύθεροι αλλά και ήσυχοι».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass