Η ΕΛ.ΑΣ. ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟ

«Κυρίαρχη προτεραιότητα η προστασία των πολιτών»

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2017 16:23

«Η ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και της μνήμης του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου συμπυκνώνει, οριοθετεί, εξιδανικεύει και νοηματοδοτεί, σ’ ένα επίπεδο υψηλού συμβολισμού, την ιδανική σχέση μεταξύ Πολιτείας, αστυνομίας,

κοινωνίας. Μια σχέση αμοιβαία και συμπαγή, η οποία καθημερινά ενισχύεται και ανατροφοδοτείται από την αδιάλειπτη προσπάθεια και το έργο του προσωπικού του Σώματος αλλά και από την ανταποδοτική έκφραση της Πολιτείας και των πολιτών προς την Ελληνική Αστυνομία, για τη σημαντική εθνική και κοινωνική της προσφορά» σημειώνεται στην ημερήσια διαταγή, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κων. Τσουβάλα, με αφορμή τις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Λάρισα έγιναν στον ναό Πέτρου και Παύλου με επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λάρισας, σεβ. Ιγνάτιος.

Την ημερήσια διαταγή ανέγνωσε ο υπαστυνόμος Α’ Κων. Στάικος, όπου ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «η προστασία των πολιτών, η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και γενικά η εξασφάλιση των απαραίτητων για την οικονομική ανάκαμψη και την ευημερία της χώρας προϋποθέσεων ομαλότητας, ηρεμίας και ασφάλειας αποτελούν βασικές υποχρεώσεις και κυρίαρχη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία.

Μια Αστυνομία σύγχρονη παρά το δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον, αποτελεσματική παρά τις πολυάριθμες και πολύπλοκες επιχειρησιακές απαιτήσεις, εξωστρεφή παρά την ιδιαίτερη ιεραρχική και οργανωτική της δομή και κυρίως ανθρώπινη παρά τις δύσκολες βιωματικές εμπειρίες υπό τις οποίες, μοιραία, το προσωπικό της καλείται, καθημερινά, να εκπληρώσει τη σημαντική και πολυεπίπεδη υπηρεσιακή του αποστολή. Ο αγώνας είναι κοινός, η προσπάθεια συλλογική, ο στόχος αυτονόητος και αταλάντευτα σταθερός, η προστασία, η ασφάλεια, η υπεράσπιση της χώρας, της κοινωνίας, της δημοκρατίας».

ΚΑΘΗΚΟΝ

Με αφορμή τις εκδηλώσεις ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, σε δήλωσή του σημείωσε πως «τιμούμε τη μνήμη του Προστάτη του αστυνομικού σώματος, Αγίου Αρτεμίου. Είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία μέσα σε δύσκολες συνθήκες βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή για την πάταξη κάθε φαινομένου παραβατικότητας στη χώρα μας.

Γνωρίζω πως σήμερα δεν είναι ημέρα για μεγάλα λόγια. Ξέρω πολύ καλά πως τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός είναι πολλά. Ξέρω όμως από την άλλη, πως το φρόνιμα και ο επαγγελματισμός των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο, που είμαι βέβαιος πως όσα εμπόδια κι αν σταθούν στον δρόμο τους, θα πράξουν μέχρι κεραίας το καθήκον τους, προς όφελος του συνόλου.

Γι' αυτό και αποτελεί χρέος μας ως πολιτεία να εργαζόμαστε διαρκώς επιδιώκοντας καλύτερες συνθήκες για εκείνους που φροντίζουν να διατηρείται υψηλό το αίσθημα ασφάλειας σε όλες τις οικογένειες των Ελλήνων κι εκείνων που ζουν στη χώρα μας.

Θέλω να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου, σε όλο το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αστυνομικού Σώματος, στις οικογένειές τους αλλά και στους αποστράτους. Ο μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος να τους δίνει δύναμη και να τους προστατεύει στον καθημερινό αγώνα τους. Χρόνια πολλά σε όλους».

Στις εκδηλώσεις, παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης, οι βουλευτές Νικ. Παπαδόπουλος και Κων. Μπαργιώτας ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Δημ. Κοτσιάφτης, ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Π. Δεμέστιχας, ο επιτελάρχης του ΑΤΑ Κων. Γιάνναρος, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, η πρόεδρος Εφετών Χρυσούλα Χαλιαμούρδα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Σοφία Αποστολάκη, οι δήμαρχοι, Λάρισας Απ. Καλογιάννης και Ελασσόνας Νικ. Ευαγγέλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρ. Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Μ. Μαγρίζος, ο διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας Γ. Αγάκος, ο διοικητής της ΠΥΛ Ιωάν. Ράπτης, ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Λ. Κίτσιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλίας Αγ. Χαρακόπουλος, το Δ.Σ. της ΕΑΛ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Χωροφυλακής και ΕΛ.ΑΣ. Θ. Χρυσόμαλλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αχ. Καλαμπούκας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, αστυνομικοί διευθυντές, διοικητές Τμημάτων καθώς και υπηρετούντες και εν αποστρατεία αστυνομικοί.

 

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

4FARSALA

Με θεία κατάνυξη και επισημότητα γιορτάστηκε η μνήμη του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, προστάτη του Αστυνομικού Σώματος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στα Φάρσαλα.

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε αρτοκλασία.

Ο Άγιος Αρτέμιος έζησε τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Τον χαρακτήριζε η βαθιά χριστιανική πίστη, η ισχυρή του θέληση και το άκαμπτο ψυχικό του σθένος. Εργάσθηκε με πάθος για την ειρήνη, την ευνομία, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος εκτιμώντας το ήθος και τις αρετές του τον διόρισε διοικητή σε διάφορες περιοχές του Βυζαντίου. Ο Ιουλιανός ο Παραβάτης τον καθαίρεσε και μετά από βασανισμούς, βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Το άγιο λείψανό του μεταφέρθηκε από την Αντιόχεια στην Κωνσταντινούπολη και αργότερα ανεγέρθη εκεί ναός, όπου έγιναν πολλά θαύματα.

Η Ελληνική Αστυνομία έχοντας πρότυπό της τον Άγιο Αρτέμιο και προστάτη της μάχεται με αφοσίωση στο καθήκον για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Γιώργος Γκούμας, ο υποδιοικητής κ. Δημ. Σακκάς και το σύνολο σχεδόν των ανδρών του Α.Τ. Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass