ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΣΑΓΙΟΥ – «ΤΡΑΓΩΔΙΑ»

Μοιραία πτώση σε γκρεμό για 70χρονο στην Άκρη Ελασσόνας!

ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΩΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ 8ης ΕΜΑΚ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2015 8:29

 

 

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

 

Τραγικό θάνατο βρήκε 70χρονος κάτοικος της Άκρης Ελασσόνας, μετά από μοιραία πτώση του σε γκρεμό, στη διάρκεια εξόρμησης με τον αδελφό του σε γνωστό μονοπάτι της περιοχής για μάζεμα τσαγιού!

Πρόκειται για τον άτυχο Κων/νο Δημ. Κατσαγιάννη, 70 χρονών, κάτοικο Άκρης Ελασσόνας, που η Σαββατιάτικη εξόρμηση στη φύση μετατράπηκε σε ώρες αγωνίας και τελικά…τραγωδίας και θρήνου για τους δικούς του και την τοπική κοινωνία.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στην τοποθεσία «Καγκέλι», κοντά στα 5 χιλιόμετρα έξω από τα τελευταία σπίτια του χωριού, την ώρα που τα δύο αδέλφια Κατσαγιάννη διέσχιζαν την πλαγιά, μέσα από γνωστό μονοπάτι για τον κτηνοτρόφο, για να μαζέψουν άγριο τσάι. Ο Κώστας Κατσαγιάννης, «γέννημα – θρέμμα» της Άκρης γνώριζε καλά την περιοχή, την προσβασιμότητα της και τα περάσματα, αφού για πολλά χρόνια ήταν αγρότης, κτηνοτρόφος, βοσκός σε γιδοπρόβατα, αλλά και δεινός κυνηγός. Να σημειωθεί ότι η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Τριάδος Γιαννωτών.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Ε», το μονοπάτι που διέσχιζαν, γνωστό στο θύμα, παλαιότερα ήταν το κεντρικό μονοπάτι της περιοχής και διευκόλυνε τους κτηνοτρόφους, αλλά για πολλά χρόνια έχει περιπέσει σε αχρησία, αφού δεν περνούσαν από εκεί ζώα και άνθρωποι. Κάποια στιγμή, την ώρα που ο αδελφός του θύματος σταμάτησε για ελάχιστα λεπτά για μικρή ανάπαυλα, ο Κώστας προχώρησε και συνέχισε το δρόμο του. Όταν μετά από λίγο τον αναζήτησε ο αδελφός του, οι συνεχείς προσπάθειες και οι φωνές του αποδείχθηκαν άκαρπες για την εξεύρεση του, αλλά κάπου στο βάθος της χαράδρας, ζώντας ο ίδιος στιγμές αγωνίας, είδε το καπέλο που φορούσε ο άτυχος κτηνοτρόφος! Οπότε αμέσως ειδοποίησε συγγενείς και φίλους για βοήθεια και σήμανε κινητοποίηση στις αρχές, στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την 8η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ. Μετά από λίγη ώρα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, άρχισε μεγάλη επιχείρηση για να φθάσουν τα συνεργεία, στο βάθος της χαράδρας, εκεί όπου βρισκόταν ο Κώστας Κατσαγιάννης.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση, αφού η περιοχή ήταν δύσβατη με πολλά επικίνδυνα σημεία, έχοντας επικεφαλής τον διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας κ. Κώστα Ασαλουμίδη, άρχισαν οι πολύωρες και επίπονες προσπάθειες και οι άνδρες της ΕΜΑΚ έκαναν κατάβαση με ορειβατικά σχοινιά και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τελικά, μετά από 7 ώρες, λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, και ευτυχώς, χωρίς να έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει, τα συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν από το βάθος της ρεματιάς, δυστυχώς, το πτώμα του άτυχου 70χρονου, που μεταφέρθηκε για νεκροψία – νεκροτομή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στην δύσκολη επιχείρηση της Άκρης Ελασσόνας πήραν μέρος 10 άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ, 4 άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, αστυνομικοί του Α.Τ. Ελασσόνας και βέβαια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το κατάλληλο προσωπικό.      

Ό άτυχος αγρότης - κτηνοτρόφος της Άκρης, ήταν γνωστός και αγαπητός στην περιοχή.

«Έφυγε με αυτό τον τόσο τραγικό τρόπο ένας πολύ καλός άνθρωπος. Πάντα είχε να πει ένα καλό λόγο για όλους μας, ο μπάρμπα Κώστας. Κρίμα…δεν θα τον ξαναδούμε στην Ψηλοράχη και στην Πουρνάρα με τις κατσίκες του». Λόγια από κατοίκους της Άκρης, χθες, που έδειχναν δακρυσμένοι για την απώλεια του συγχωριανού τους.

Ο 70χρονος είχε 4 κόρες, παντρεμένες(οι δύο ζουν στη Γερμανία), και 9 εγγόνια. Ο ένας του αδελφός, με τον οποίο έκανε τη μοιραία τελευταία του βόλτα στη φύση ζει στη Γιάννουλη της Λάρισας και ο άλλος του αδελφός είναι ο υπάλληλος της Ε.Α.Σ. Ελασσόνας Γιάννης Κατσαγιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass