ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η δικαιοσύνη και η αυτοδιοίκηση στη Ρούμελη

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2017 22:54

Στις όψεις της Εθνικής Αντίστασης στη Ρούμελη, στη συγκρότηση, στους θεσμούς και στις προσλήψεις αναφέρθηκε ο ιστορικός, διδάκτωρ της Ανώτατης Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού Δημήτρης Αντωνίου κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ρουμελιωτών νομού Λάρισας, που

πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων νομού Λάρισας, χθες το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του ομιλητή στην απονομή της δικαιοσύνης αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση στη Στερεά Ελλάδα κατά τη χρονική περίοδο 1943 – 1944. «Παρά τον ένοπλο αγώνα μέλημα του ΕΑΜ που διατηρούσε πυρήνα στη Ρούμελη ήταν η διοργάνωση των λαϊκών δικαστηρίων. Σκοπός του ήταν να κατοχυρώσει τη θέση του στις υπόλοιπες ομάδες αλλά και στην εξόριστη κυβέρνηση», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χριστόφορος Ζαρκάδας κατά τον χαιρετισμό του υποστήριξε ότι «η εκδήλωση αυτή ήταν η αφορμή. Ο πολιτισμός ήταν η αιτία. Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες με αυτή την οικονομική κατοχή που βιώνουμε, εμείς εδώ σήμερα τα αφήσαμε στην άκρη για μας συνδέει όλους κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου. Σε ένα κοινωνικό – πολιτικό περιβάλλον που καταρρέει γύρω μας, μόνο ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να μείνει αλώβητος, ώστε να μας βοηθήσει να αντέξουμε την κατάρρευση. Σε αυτή την επιχειρούμενη προσπάθεια εξαφάνισης λαών, εθνών και πολιτισμών αυτοί που αντιστέκονται είναι οι πολιτιστικοί φορείς που χωρίς καμία υποστήριξη, χωρίς οικονομικές δυνατότητες αλλά μόνο με την πίστη στις αξίες της ορθοδοξίας, προσπαθούν να κρατήσουν όρθια και ζώσα την εθνική μας συνείδηση».
Η φιλόλογος Χριστίνα Παπαδημητρούλη ανέγνωσε ένα απόσπασμα από τα διηγήματα της Βασιλικής Πέτσα «Ο κόραξ εξελθών», την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας. Συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.
Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass