«ΚΑΜΠΑΝΑ» ΣΕ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Διπλοπουλούσε» δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης

Δημοσίευση: 25 Νοε 2017 22:05

Με ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή τιμώρησε δικαστήριο της Λάρισας έναν άνδρα που είχε την έφεση να διπλοπουλάει τόσο υλικά αντικείμενα όσο και άυλους τίτλους.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελήματων έκρινε ένοχο τον Φαρσαλινό που πουλούσε σωλήνες ποτίσματος αρκετών χιλιομέτρων αλλά και δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης όχι σε ένα αλλά σε δύο άτομα.
Ο Φαρσαλινός πριν λίγα χρόνια, συμφωνεί με κάποιον για την πώληση σταλακτηφόρων σωλήνων που θα κάλυπταν στρεμματική έκταση 11 στρεμμάτων συνολικού μήκους 60 χιλιομέτρων. Το ποσό συμφωνούν να είναι 8 χιλιάδες ευρώ. Ο αγοραστής δίνει τα μισά με μετρητά και τα άλλα τόσα με την έκδοση μεταχρονολογημένων επιταγών, οι οποίες πληρώθηκαν κανονικά.
Όμως φτάνει η στιγμή που πηγαίνει ο αγοραστής να παραλάβει τους σωλήνες και ανακαλύπτει πως αυτοί δεν υπήρχαν στην κατοχή του κατηγορουμένου κι αυτό γιατί είχαν ήδη πωληθεί σε τρίτο πρόσωπο πριν την κατάρτιση της σύμβασης πώλησης μεταξύ κατηγορουμένου και μηνυτή.
Λίγο αργότερα ο ίδιος κατηγορούμενος συμφωνεί για την πώληση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Συντάσσουν μαζί με το θύμα μια αίτηση που κατατίθεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων, τα οποία θα ενεργοποιούνταν την αμέσως επόμενη καλλιεργητική περίοδο, αντί συνολικού τιμήματος ύψους 20.000 ευρώ, που καταβλήθηκε στον κατηγορούμενο με επιταγές. Όμως το θύμα δεν φανταζόταν πως νωρίτερα ο κατηγορούμενος είχε πουλήσει τα ίδια δικαιώματα και σε άλλον ενδιαφερόμενο.
Συνεπώς ο κατηγορούμενος κατέθεσε στον ΟΠΕΚΕΠΕ δύο αιτήσεις με δύο διαφορετικούς αποδέκτες, ζητώντας τη μεταβίβαση του συνόλου των δικαιωμάτων σε κάθε έναν από αυτούς. Αυτό όμως έκανε αδύνατη την έγκριση των αιτήσεών του, ενώ εκ των υστέρων δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ισχύσει μία εκ των δύο αιτήσεων με συνέπεια τα δικαιώματα να παραμείνουν στον ίδιο.
Για την υπόθεση τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δικαστήριο κατέθεσαν παθόντες εξηγώντας τις περιπτώσεις τους. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του τόνισε για τα δικαιώματα πως «τα είχα κάνει μεταβίβαση στον πρώτο. Πήρα τα χρήματα. Με ενοχλούσε ο δεύτερος όμως που είχαμε ανοιχτούς λογαριασμούς καθώς μου χρωστούσε χρήματα. Ήταν μεγάλη η επιδότηση και τα ζητούσαν πάρα πολλοί. Μου λέει ο δεύτερος για να σου δώσω τα λεφτά, θα μου δώσεις εμένα τα δικαιώματα. Θα σου δώσω τα λεφτά και θα πληρώσω εγώ τον πρώτο με το ποσό των 20.500 ευρώ. Η βλακεία μου είναι πως δεν συμβουλεύτηκα δικηγόρο» είπε μεταξύ άλλων.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass