ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Πλήθος πιστών για τον εορτασμό της Αγ. Αικατερίνης

Δημοσίευση: 26 Νοε 2017 15:44

Με τη συμμετοχή πολλών χριστιανών γιορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης της πανσόφου, στον ομώνυμο ιερό ναό της, στο Αλκαζάρ της Λάρισας, τον οποίο ανεγείρουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και μίλησε για τη σοφία της Αγίας Αικατερίνης και για τον τρόπο με τον οποίο κατετρόπωσε τους σοφούς και δεινούς ρήτορες της εποχής της, ομολογώντας το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού και διαλύοντας όλα εκείνα τα νέφη των αιρετικών δοξασιών των ισχυρών της εποχής αυτής.

Ακόμη αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές της Αγίας Αικατερίνης και ιδιαίτερα στα χαρίσματα της σεμνότητος και της παρθενίας και κατέληξε λέγοντας πως «η Αγία Αικατερίνη μάς ελέγχει ευεργετικά σήμερα, με τη σοφία της, με την παρθενία της και τις αρετές της».

Ευχήθηκε δε «η μεγαλομάρτυς Αγία να μας στηρίζει και να είναι βοηθός και αρωγός όλου του κόσμου».

Στο τέλος του εσπερινού ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος «χειροθέτησε Αναγνώστη τον ιεροψάλτη της ενορίας κ. Θοδωρή Κερμελίδη, γιο του εφημερίου του Ναού, π. Αθανασίου Κερμελίδη, επαινέσας τον νέον Αναγνώστην και όλην την οικογένεια του για την προσφορά τους στην Εκκλησία», σημειώνει ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass