Μπασδέκη- Γραβάνης στον β’ γύρο των δικηγόρων

•Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς προτίμησης για το νέο Δ.Σ.

Δημοσίευση: 27 Νοε 2017 22:13

Του Κώστα Γκιάστα

Την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκέμβρη θα αναδειχθεί εν τέλει ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, καθώς από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία κανείς από τους πέντε υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, που ήταν το 50%+1.

Το δίδυμο που θα διεκδικήσει την προεδρία είναι η Νικολέττα Μπασδέκη και ο Αντώνης Γραβάνης που πήραν αντίστοιχα τις δύο πρώτες θέσεις στη χθεσινή ψηφοφορία. Η Νικολέττα Μπασδέκη πήρε 245 ψήφους (ποσοστό 37%) από συνολικά 661 δικηγόρους που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα χθες στο Δικηγορικό Μέγαρο της πόλης.
Ο Αντώνης Γραβάνης πήρε 198 ψήφους που μεταφράζεται σε ποσοστό σχεδόν 30% (29,9 για την ακρίβεια). Εκτός διοικητικού συμβουλίου έμειναν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι. Βέβαια ο ρόλος των υποστηρικτών τους της χθεσινής ημέρας, θα είναι καθοριστικός για την ερχόμενη Κυριακή, ειδικά αυτός των δικηγόρων που επέλεξαν τον Στέλιο Καλογερά. Αναδείχθηκε τρίτος σε αριθμό ψήφων και συγκεκριμένα πήρε 114 και ποσοστό 17,2%. Στην τέταρτη θέση ο Θανάσης Τσιοβαρίδης με 49 ψήφους (ποσοστό 7,4%) ενώ τη Νίκη Τσάτσαρη ψήφισαν 12 συνάδελφοί της. Στα 661 ψηφοδέλτια βρέθηκαν 28 λευκά και 15 άκυρα.
Αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τον υποψήφιο πρόεδρο η πρώτη στις ψήφους κ. Νικολέττα Μπασδέκη μιλώντας στην «ΕτΔ» δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Όμως υπάρχει και η ερχόμενη Κυριακή. Γι’ αυτό τον λόγο καλώ όλους τους συναδέλφους να έρθουν και να ασκήσουν το δικαίωμά τους, να με τιμήσουν εκ νέου με την ψήφο τους, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να υλοποιήσουμε όλα εκείνα που εμπεριέχονται στο πρόγραμμά μας».
Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Γραβάνης τόνισε τα παρακάτω: «Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες και εξαιρετικές δυσκολίες της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) εκλογής, το αποτέλεσμα αποτελεί δικαίωση του καθαρού αγώνα που δώσαμε μαζί με την ομάδα υποψήφιων Συμβούλων της «Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων» Λάρισας και ταυτόχρονα εφαλτήριο για μια μεγάλη ανατροπή στην επαναληπτική ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής» είπε για να συμπληρώσει πως «Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτή την ανατροπή είναι η υπέρβαση των προσωπικών σκέψεων και η πρόταξη του κοινού συμφέροντος υπό την έννοια της διασφάλισης μελλοντικής προοπτικής για τον ΔΣΛ. Το δίλημμα που τίθεται πλέον για τον Λαρισαίο δικηγόρο είναι εκσυγχρονισμός ή οπισθοδρόμηση. Η απάντηση μπορεί και πρέπει να είναι μόνον μία. Και οι Λαρισαίοι δικηγόροι διαθέτουν νου και κρίση».
ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ
Η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψηφίους για το νέο ΔΣ του συλλόγου  συνεχιζόταν και μετά τις 2 τα ξημερώματα. Εως τη 1.45 είχαν καταμετρηθεί 500 ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι είχαν λάβει:  Ανδριτσόπουλος Ανδρέας 193, Μπραζιώτης Χρήστος 188, Κολοκυθόπουλος Νικόλαος 170, Διανελλάκης Ευάγγελος 167, Δημοβέλης Πέτρος 161, Σουλακούδης Κυριάκος 149, Αστερίου Φώτιος 145, Βελησσαρίου Κωνσταντίνος 136, Γιαγλάρας Ιωάννης 134, Βράκας Βασίλειος 133, Μίγα-Κατσογιάννη Δέσποινα 131, Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρα 128, Γκάγκα Φαίδρα 126, Νασιακόπουλος Γεώργιος 125, Γιαννούλας Φώτιος 122, Σαργκάνη Ελευθερία 119, Ραχαβέλιας Μιχαήλ 116, Νάνου Βασιλική-Μαρία 114, Κωνσταντίνου Ευριπίδης 109, Χριστοφορίδου Παναγιώτα 98, Φιλοκώστα Αλεξάνδρα 95, Καραμανές Περίανδρος 93, Παπαδημητρίου Μαρίνα 90, Νούτσιας Γεώργιος 88, Νικολάου Ευαγγελία 86, Κουτσογιάννης Κωνσταντίνος 82, Δήμτσας Αλέξανδρος 82, Λόκα Δήμητρα-Αικατερίνη 80, Γκλιάου Γεωργία 79, Καραϊσκος Βασίλειος 77, Γεωργούλης Λεωνίδας 76, Κακαζιάνη Ελένη 69, Μπαλατσούκας Δημήτριος 65, Γεωργούλας Αλέξανδρος 63, Ζουλούμη Μαρία 54, Σωτηρίου Στυλιανή 52, Αντωνίου Γεώργιος 51, Παλαμίδα Ευτυχία 49, Ανδρούτσου Ελένη 47, Παυλακούδης Σταύρος 46, Κατσίδη Αναστασία 44, Γκουτζουρέλας Βασίλειος 37, Βακράτσας Νικόλαος 36.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass