ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημαρχεία της Θεσσαλίας στο στόχαστρο διαρρηκτών

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 23:00
Από τη διάρρηξη στο Δημαρχείο Αγιάς Από τη διάρρηξη στο Δημαρχείο Αγιάς

Δημαρχεία της Θεσσαλίας βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο στόχαστρο διαρρηκτών οι οποίοι, αλλού κατάφεραν και αλλού όχι, να κλέψουν χρήματα.

Η πρώτη κλοπή, που καταγγέλθηκε προχθές βράδυ, έγινε στο Δημαρχείο Ζαγοράς ενώ οι άλλες δύο, που καταγγέλθηκαν χθες το πρωί, έγιναν στο Δημαρχείο Αγιάς αλλά και στο Δημαρχείο Κιλελέρ. Αν και η δεύτερη, στη Νίκαια, καταγράφεται ως απόπειρα καθώς οι δράστες διέρρηξαν βεβαίως το Δημαρχείο αλλά έφυγαν άπραγοι τελικά αφού δεν κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και οι τρεις διαρρήξεις έγιναν από την ίδια ομάδα που έδρασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ψάχνοντας για χρήματα ή για αντικείμενα αξίας. Στο Δημαρχείο Ζαγοράς οι δράστες, αφού διέρρηξαν πόρτα του Δημαρχείου, έκλεψαν ένα φορητό χρηματοκιβώτιο που περιείχε 3.000 -3.500 ευρώ. Διάρρηξη που έγινε αντιληπτή προχθές, Κυριακή απόγευμα, με αφορμή προγραμματισμένη εκδήλωση στον χώρο του Δημαρχείου.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Με λεία περίπου 400 ευρώ, έναν φορητό υπολογιστή και δύο σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή έφυγαν από το Δημαρχείο Αγιάς, οι δράστες της διάρρηξης που έγινε αντιληπτή χθες το πρωί, από δημοτικούς υπαλλήλους όταν προσήλθαν στην εργασία τους.

 Οι άγνωστοι κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, παραβίασαν με λοστό, δευτερεύουσα είσοδο του Δημαρχείου, παράπλευρη της κεντρικής, η οποία ήταν μόνιμα κλειδωμένη και δεν χρησιμοποιούνταν. Αδιαφορώντας ότι δρούσαν μπροστά σε δρόμο και μέσα σε κατοικημένη περιοχή, οι κλέφτες μπήκαν στο εσωτερικό του Δημαρχείου και ανενόχλητοι έψαξαν συρτάρια γραφείων και βιβλιοθήκες.

Για να εντοπίσουν και να κλέψουν 400 ευρώ που προορίζονταν για τις σχολικές επιτροπές, δύο σκληρούς δίσκους και τον φορητό προσωπικό υπολογιστή του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα ενώ ψάχνοντας στα γραφεία προκάλεσαν επίσης και υλικές ζημιές.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Το ίδιο διάστημα, το περασμένο Σαββατοκύριακο δηλαδή, έγινε και η διάρρηξη στο Δημαρχείο Κιλελέρ, στη Νίκαια. Οι δράστες παραβίασαν με ευκολία την πίσω πόρτα του Δημαρχείου και κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.

Ωστόσο έφυγαν άπραγοι είτε γιατί δεν κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο είτε γιατί, για κάποιους λόγους υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν νωρίτερα την προσπάθειά τους, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι άλλο από τον χώρο του Δημαρχείου.

ΝΙΚ. ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ – ΒΑΓΓ. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass