ΣΕ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Υπόγεια συστήματα κάδων

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 22:45
Υπόγειο σύστημα κάδων όπως αυτό στην Τρίγωνη πλατεία (φωτ.) θα τοποθετηθεί στις οδούς, Μ. Αλεξάνδρου, Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Δήμητρας Υπόγειο σύστημα κάδων όπως αυτό στην Τρίγωνη πλατεία (φωτ.) θα τοποθετηθεί στις οδούς, Μ. Αλεξάνδρου, Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Δήμητρας

Την προμήθεια υπόγειων συστημάτων συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους που θα εγκατασταθούν σε ανακατασκευαζόμενους δρόμους αναμένεται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, κατά την αποψινή του συνεδρίαση.

Μετά τη γειτονιά ανακύκλωσης στη Νεάπολη και τους υπόγειους κάδους στην Τρίγωνη πλατεία, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής προχωρά στην προμήθεια υπογείων συστημάτων ενδεικτικού προϋπολογισμού 570.000 ευρώ.

Υπόγεια συστήματα που θα εγκατασταθούν σε σημεία των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Δήμητρας, οδούς που θα ανακατασκευάσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Λαρισαίων σε πλαίσιο έργων.

Με αφορμή την προμήθεια των υπόγειων συστημάτων, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Βαγγέλης Λαχανάς στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας διευκρινίζει αρχικά πως η Υπηρεσία «αναζητώντας τεχνικές λύσεις ώστε αφενός να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης των παραγομένων οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, αφετέρου να βελτιωθούν οι συνθήκες προσωρινής αποθήκευσής των, σε ευαίσθητα σημεία που απαιτούν αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους, κατέληξε στην εφαρμογή συστημάτων βυθιζόμενων κάδων».

Προσθέτοντας ότι «τα συστήματα των υπόγειων βυθιζόμενων κάδων, αφενός συμβάλλουν στη γενική αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στα σημεία εγκατάστασης, αφετέρου εξασφαλίζουν αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθόσον ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά ικανοποιητικό αριθμό (περίπου 4-5 κάδοι) κοινών τροχήλατων κάδων χάρη στο σύστημα συμπίεσης».

Σε ό,τι αφορά στο τεχνικό μέρος διευκρινίζεται πως «το κάθε υπόγειο σύστημα θα φέρει δύο υπέργειους ανοξείδωτους απορριμματοδέκτες (ένας για σύμμεικτα απορρίμματα και ένας για ανακυκλώσιμα) που θα οδηγούν τα απορρίμματα σε βυθιζόμενους αφανείς κοινούς κάδους απορριμμάτων. Επιπλέον κάθε υπόγειο σύστημα θα φέρει υδραυλικό ρομποτικό σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων, οπτικές και φωνητικές οδηγίες χρήσης, υδραυλικό σύστημα ανύψωσης των κάδων για την αποκομιδή και λειτουργία ανοίγματος δοχείου ρίψης με το πάτημα ενός μπουτόν». 

Τα υπόγεια αυτά συστήματα, θα εγκατασταθούν σε σημεία των ανακατασκευαζόμενων οδών (Μ. Αλεξάνδρου - Βενιζέλου - Φιλελλήνων- Δήμητρας) που ενώνουν τα δίκτυα πεζοδρόμων του στενού εμπορικού κέντρου του Δήμου, στα οποία πραγματοποιείται αποκομιδή καθημερινώς δύο φορές και υπάρχουν συστάδες με μεγάλο αριθμό κάδων, προκαλώντας έτσι εκτεταμένη κατάληψη του χώρου και του οδοστρώματος» καταλήγει ο κ. Λαχανάς.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass