ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Το airbnb κατακτά και τη Λάρισα

Δημοσίευση: 29 Νοε 2017 22:45

Διαμερίσματα προς ενοικίαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα airbnb καταχωρούν όλο και περισσότεροι Λαρισαίοι, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση.

Αν και η εξάπλωση του συγκεκριμένου τρόπου εύρεσης καταλύματος για βραχεία διαμονή είναι τεράστια στο εξωτερικό αλλά και τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αθήνα και μεγάλα νησιά, στη Λάρισα βρίσκεται ακόμη σε, σχετικά, χαμηλά επίπεδα.

Μπορεί σε όλη την Ευρώπη ακόμη και σε τουριστικές περιοχές της χώρας η εξάπλωση του airbnb να είναι ραγδαία, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στη Λάρισα, παρά το γεγονός ότι σε σχέση με περασμένα χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των προσφερόμενων διαμερισμάτων. Δύσκολα κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει τουριστική περιοχή τη Λάρισα, γι’ αυτό και η απήχηση που έχει το airbnb στην περιοχή δεν είναι αντίστοιχη με αυτή που παρατηρείται σε άλλες περιοχές της χώρας. Κι όμως σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, δηλαδή με το περασμένο καλοκαίρι, οπότε τα λίγα ακίνητα που υπήρχαν διαθέσιμα στην περιοχή βρίσκονταν κυρίως στα παράλια, ο αριθμός των προσφερόμενων εντός αστικού ιστού καταλυμάτων έχει αυξηθεί.

Όπως σημειώνει ο κ. Φάνης Ζαδές ως εκμισθωτής ακινήτου στο airbnb αλλά και ως επαγγελματίας μεσίτης, η αύξηση της ζήτησης είναι εμφανής ειδικά για ακίνητα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. «Το airbnb έχει - όσο περνά ο καιρός - μεγαλύτερη δυναμική και στην πόλη της Λάρισας, η οποία δεν μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί τουριστική. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές κατηγορίες επισκεπτών, που βρίσκονται εδώ για παράδειγμα για επαγγελματικούς λόγους, και επιλέγουν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα προκειμένου να βρουν κατάλυμα. Ο λόγος, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι προτιμούν τη διαφορετική εμπειρία που προσφέρει το airbnb, κάνοντας τον «ένοικο» να νιώθει σαν να μένει στο δικό του σπίτι. Σαφώς, ένα ξενοδοχείο προσφέρει άλλου είδους υπηρεσίες, όμως ειδικά το νεανικό κοινό δείχνει μια προτίμηση σε αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο εύρεσης καταλύματος».

Εκτός από την αύξηση του αριθμού των προσφερόμενων καταλυμάτων, απόδειξη της ζήτησης που έχει το airbnb αποτελούν και οι κριτικές που αφήνουν οι «ενοικιαστές» στο προφίλ του εκμισθωτή μετά τη διαμονή τους. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους επισκέπτες να σχολιάσουν την εμπειρία τους με το κατάλυμα και τον ιδιοκτήτη μόνο στην περίπτωση που κάποιος ολοκληρώσει τη διαμονή του εκεί. Και αν κάποιος επισκεφθεί τις σελίδες των καταλυμάτων θα δει ότι υπάρχουν κριτικές από αρκετούς χρήστες, που εκφράζουν τη γνώμη τους για το οίκημα στο οποίο διέμειναν, την τοποθεσία του, την καθαριότητα, το πόσο εξυπηρετικός ήταν ο ιδιοκτήτης, κ.ά.

Ο Νίκος από την Αθήνα χρειάστηκε να επισκεφθεί τη Λάρισα, αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες για επαγγελματικούς λόγους. «Επειδή έπρεπε να έρθω αρκετές φορές στη Λάρισα προτίμησα να βρω ένα κατάλυμα μέσω airbnb» εξηγεί. «Ο λόγος είναι ότι μου άρεσε να νιώθω ότι βρίσκομαι σε έναν άνετο χώρο, που μοιάζει με το σπίτι μου. Βεβαίως, το ξενοδοχείο προσφέρει σημαντικές ανέσεις, που μπορεί να μην έχει ένα ενοικιαζόμενο σπίτι, όμως αυτή η αίσθηση του να μένεις σε επιπλωμένο διαμέρισμα, είναι διαφορετική. Δεν νιώθεις σαν τουρίστας ή απλώς επισκέπτης, αλλά σαν κάτοικος αυτής της πόλης – έστω και για λίγο» καταλήγει.

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στα παράλια, όπου όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αναρτούν τα εξοχικά τους στην πλατφόρμα, προκειμένου να τα νοικιάσουν τα διαστήματα που εκείνοι δεν μπορούν να τα χαρούν, κερδίζοντας και επιπλέον εισόδημα. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο airbnb ο χρήστης θα ανακαλύψει δεκάδες καταλύματα σε όλη την ακτογραμμή, από το Στόμιο έως το Πολυδένδρι που προσφέρονται για ολιγοήμερες διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass