ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Εισαγγελική έρευνα για την πίστα στον Κίσσαβο

*Θα διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πρόσωπα και υπηρεσίες

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 20:07

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα της πίστας που ξεκίνησε να κατασκευάζει στον Κίσσαβο ο ΕΟΣ Λάρισας και ανέδειξε πρόσφατα με σειρά δημοσιευμάτων της η «Ελευθερία», διέταξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στην «Ε» πως η έρευνα θα αναζητήσει το αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες από εμπλεκόμενα πρόσωπα ή υπηρεσίες.
Όλα ξεκίνησαν από ένα έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας από το οποίο προέκυπτε η δραστηριότητα του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας στην κορυφή του Κισσάβου. Σύμφωνα με αυτό ο ΕΟΣ Λάρισας επενέβη σε δημόσια έκταση χωρίς καμία άδεια, με προφανή σκοπό να δημιουργηθεί μία –έστω και υποτυπώδης- χιονοδρομική πίστα. Η αυθαίρετη αυτή επέμβαση στον Κίσσαβο έφτασε στο Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος, μετά από καταγγελία. Η διαπίστωση της παράνομης –όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- δραστηριότητας στο βουνό έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι.
Το καλοκαίρι του 2016 οι μοναχές της ιεράς μονής Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς ζήτησαν τη βελτίωση της προσβασιμότητας του εγκαταλελειμμένου δρόμου που οδηγεί στο κτίριο του ΟΤΕ, πλησίον της κορυφής του Κισσάβου. Στόχος τους ήταν να γίνεται πιο εύκολα η πρόσβαση στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Στην περιοχή εστάλη ερπυστριοφόρο όχημα το οποίο καθάρισε τον δρόμο. Στη συνέχεια όμως, σύμφωνα με καταγγελίες, το όχημα κατευθύνθηκε προς το καταφύγιο, χαράσσοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή – πίστα.
Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Λάρισας, κ. Καραμπούζης, εκείνες τις ημέρες δήλωνε ότι «ο Ορειβατικός Σύλλογος είχε ενημερώσει τον Δήμο Τεμπών για την πρόθεσή του να επαναλειτουργήσει μικρό λιφτ στην περιοχή από τον οποίο και έλαβε τη σύμφωνη γνώμη του». Στη συνέχεια τόνισε πως υπέβαλε σχετικό αίτημα στο Δασαρχείο και εν αναμονή της απόφασης προχώρησε στη διαμόρφωση του χώρου που θα λειτουργούσε το λιφτ. “Ισως να βιαστήκαμε αλλά θέλαμε να προλάβουμε τον καιρό” δήλωσε συγκεκριμένα διευκρινίζοντας πως «η παρέμβαση είναι ήπια και δεν προκαλεί καμία ζημιά στο εθνικό μονοπάτι». Βέβαια το Δασαρχείο ισχυριζόταν σύμφωνα με πληροφορίες πως «ουδέποτε κατατέθηκε σχετικό αίτημα στο Δασαρχείο».
Εν συνεχεία για το ζήτημα τοποθετήθηκαν τόσο κάτοικοι και επαγγελματίες της Σπηλιάς όσο και εκπρόσωποι ορειβατικών συλλόγων.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass