ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Οι επαίτες των γιορτών…

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2017 22:45

Ο ένας στέκεται στα φανάρια. Ο άλλος στην είσοδο της υπόγειας διάβασης. Κάποιος πιάνει σημείο έξω από σούπερ μάρκετ.

Μερικοί επιλέγουν τις εκκλησίες και πολλοί τους πολυσύχναστους πεζόδρομους. Άλλοι πάλι γυρνούν από εκδήλωση σε εκδήλωση. Ψάχνουν τον κόσμο.

Επαίτες. Άνθρωποι όλων των ηλικιών. Άλλοι το κάνουν από επάγγελμα, άλλοι από ανάγκη. Μερικοί πάλι υποχρεώνονται από τρίτα πρόσωπα να βγουν στη ζητιανιά. Τους παίρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό και τους δίνουν ένα μικρό κομμάτι από αυτά που βγάζουν. Επαίτες που τέτοιες μέρες γιορτινές απλώνουν ολοένα και περισσότερο το χέρι. Ζητούν, παρακαλούν, ικετεύουν για ένα ευρώ, λίγο γάλα, μερικά τρόφιμα. Κάποιες γυναίκες κρατούν τα κοιμισμένα μωρά στην αγκαλιά τους. Απορίας άξιο το πώς καταφέρνουν να κοιμούνται παιδιά τέτοιας ηλικίας για τόσες ώρες στα χέρια τους, ανενόχλητα και χωρίς διακοπή. Εκπαιδευμένα; Ποιος ξέρει. Υπνωτισμένα; Μπορεί. Νυσταγμένα; Ναι αλλά τόσο πολύ…;

Μέρες γιορτινές. Λίγα ευρώ παραπάνω στην τσέπη των πολιτών μα κανένα περισσευούμενο πλέον. Κανένα που δεν μετριέται, κανένα που δεν ξεχνιέται. Μα όλο και κάτι βρίσκεται και δίνεις για «να ζήσει κι αυτός» που κανείς δεν ξέρει ποιος είναι. Ποιος ξέρει τι σταυρό κουβαλάει.

Με ένα ευρώ λιγότερο σίγουρα δεν φτώχυνε κανένας. Μα ποιος ξέρει; Ίσως αυτός που το πάρει να κοιμηθεί με πιο γεμάτο στομάχι σε κάποιο χαρτόνι. Αν δεν του το πάρει κάποιο «αφεντικό» στη γωνία…

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass