ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Το μήνυμα των Χριστουγέννων

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2017 15:44

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεραποστολής Φαρσάλων "Παναγία η Ελεούσα" πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων με θέμα το "μήνυμα των Χριστουγέννων".

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του μέλους του Δ.Σ. της Ιεραποστολής Φαρσάλων κ. Μαρίας Φλιώκα - Μπακαλέξη και στη συνέχεια τα παιδιά του Κατηχητικού της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων παρουσίασαν όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ποιήματα, ενώ τη γιορτή πλαισίωσαν με χριστουγεννιάτικους ύμνους, μέλη του παραρτήματος της Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Δημ. Μπαμπανίκας και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κων/νος Τύμπας.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ανέφερε στην ομιλία του ότι "Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η έκφραση της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Η σάρκωση του Θεού-Λόγου μάς διδάσκει την ταπείνωση με την κένωση. Προσέλαβε τον παλαιό άνθρωπο, χωρίς την αμαρτία, έγινε ομοιοπαθής με τον άνθρωπο, για να μπορέσει να θεωθεί το πρόσλημμα. Ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να γίνουν οι άνθρωποι κατά χάρη Θεοί. Ο Κύριος υλοποίησε τη θεία οικονομία, το σχέδιο της Σωτηρίας λόγω της απέραντης αγάπης του. Ο σκοπός της Μητρόπολης των εορτών, των Χριστουγέννων είναι η σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Οι Άγιοι ανοίγουν τον δρόμο της σωτηρίας με ποικίλους τρόπους, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους και τις περιστάσεις". Κατόπιν ο κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ζωτικού του Ορφανοτρόφου, που γιορτάζει στις 31 Δεκεμβρίου. Ο Άγιος αυτός έσωσε τους λεπρούς της Κωνσταντινούπολης ιδρύοντας ίδρυμα γι' αυτούς. Τέλος, ευχήθηκε "Καλά Χριστούγεννα" και "Καλή Χρονιά" σε όλους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκε πολύς κόσμος, έγινε κλήρωση 20 δώρων για τα μέλη της Ιεραποστολής που συμμετείχαν στη λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση του έργου της.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass