ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΗ ΦΑΤΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Παράδοξο «έθιμο» η κλοπή της κούκλας

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2017 15:50

Στο πιο παράδοξο «έθιμο» της περιοχής, εξελίσσεται η κλοπή της κούκλας που αναπαριστά το Θείο Βρέφος, από τη φάτνη στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Καθώς για μια ακόμη φορά, η κούκλα κλάπηκε την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά «αντικαταστάθηκε αμέσως» όπως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παν. Σάπκας.

Τα τελευταία χρόνια άγνωστοι, για ανεξήγητους λόγους, επιμένουν να κλέβουν την κούκλα επιτυγχάνοντας την πρόκληση αρνητικών και μόνο εντυπώσεων καθώς η εμμονή δεν εξηγείται με βάση την κοινή λογική.

Στην προσπάθεια αποφυγής φθορών, ο Δήμος Λαρισαίων, κατά καιρούς τοποθετούσε προστατευτικό υαλοπίνακα στην πρόσοψη της φάτνης αλλά ούτε και αυτό στάθηκε ικανό να αποτρέψει την κλοπή της κούκλας. Φέτος μάλιστα ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες, δεν δίστασαν να πυρπολήσουν τη φάτνη, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση καταστρέφοντας παράλληλα κούκλες με συναισθηματική περισσότερο αξία, καθώς κατασκευάσθηκαν από τους πρωτεργάτες του κουκλουθίασου «Τιριτόμπα».

Με συγκινητική ανταπόκριση συμπολιτών οι κούκλες κατασκευάσθηκαν ξανά, όπως και η φάτνη. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε, όπως αποδείχθηκε προχθές, την επανεμφάνιση του δράστη ο οποίος έκλεψε ξανά την κούκλα. Η κούκλα αντικαταστάθηκε το πρωί των Χριστουγέννων, όπως διευκρινίζει ο κ. Σάπκας και παρά τις διαθέσεις του δράστη, η φάτνη θα συνεχίσει να κοσμεί την Κεντρική πλατεία, στο πνεύμα των ημερών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass