Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΣΤΗΝ «Ε»

Σιρίλ Κλακέν: Η Λάρισα παράδειγμα μιας δυναμικής και ζωντανής πόλης

* «Στους Έλληνες γενικά αρέσει να βγαίνουν έξω και να απολαμβάνουν τη ζωή, όμως έχουν κουραστεί από την πολύχρονη κρίση. Εύχομαι να συνεχίσουν να χαμογελάνε και να απολαμβάνουν όσο πιο πολύ μπορούν τη ζωή τους, γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας είναι και η «βαριά βιομηχανία της»

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2018 22:07
Μεσοβδόμαδα σε ένα γεμάτο μπαρ της Λάρισας. Ο άνθρωπος της «Pernod Ricard», Σιρίλ Κλακέν, εντυπωσιάστηκε από τη ζωντάνια της πόλης Μεσοβδόμαδα σε ένα γεμάτο μπαρ της Λάρισας. Ο άνθρωπος της «Pernod Ricard», Σιρίλ Κλακέν, εντυπωσιάστηκε από τη ζωντάνια της πόλης

Ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας αλκοολούχων ποτών βρέθηκε αυτές τις μέρες στη Λάρισα. Με θητεία σε νευραλγικές θέσεις στον Όμιλο Pernod Ricard (από τις μεγαλύτερες εταιρίες ποτών παγκοσμίως, με μάρκες όπως Absolut Vodka, Ballantine’s, Chivas Regal, Jameson Irish whiskey, Havana Club, Beefeater, Kahlua, Malibu κ.ά.), διευθυντής μάρκετινγκ στην Ιαπωνία, και έπειτα υπεύθυνος για τις αγορές της Ασίας, αλλά και υπεύθυνος μάρκετινγκ για τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, ο κ. Σιρίλ Κλακέν είναι από τον Σεπτέμβριο του 2016 ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας για την Ελλάδα.

Τον συναντήσαμε εν ώρα... εργασίας αργά το βράδυ σε μπαρ της οδού Παπακυριαζή, ιδιοκτησίας των αδερφών Νεμπεγλεριώτη, και ιδιαίτερα προσηνής δεν αρνήθηκε να μιλήσει στην «Ε» για τη Λάρισα, τους ανθρώπους της, την κρίση, αλλά και μια ευχή για την Ελλάδα...

 Αρχικά τον ρωτήσαμε γιατί επισκέφθηκε τη Λάρισα για να μας απαντήσει: «Για μένα είναι πολύ σημαντικό, πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, να κατανοήσω δυναμικές και ζωντανές πόλεις με νέους ανθρώπους, κι η Λάρισα είναι ένα καλό παράδειγμα τέτοιου είδους πόλης».

Έτσι προέκυψε η ερώτησή μας για το ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που –κατά την εκτίμησή του- καθιστούν τη Λάρισα δυναμική και ζωντανή: «Η πόλη, μας είπε, έχει πολλούς νέους ανθρώπους, έχει τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα –και συνακόλουθα τη δυναμική που αυτά προσδίδουν- αλλά και πλουτοπαραγωγικές πηγές, όπως η γεωργία. Όλα αυτά συνιστούν μια καλή μείξη για τη βιομηχανία μας, για τη δουλειά μας. Οι άνθρωποι που γνώρισα στη Λάρισα ήταν πολύ αισιόδοξοι και θετικοί, δεν ξέρω αν είναι όλοι έτσι, αλλά η άποψή μου είναι ότι οι Λαρισαίοι είναι αισιόδοξοι και ενεργητικοί άνθρωποι».

Με αφορμή το, αν και μεσοβδομαδιάτικα, γεμάτο μαγαζί ρωτήσαμε τον κ. Κλακέν αν η χώρα μας αρχίζει να βγαίνει από την ύφεση, κάτι που αναφέρουν και διεθνείς οικονομικοί οίκοι. Το «νούμερο ένα» της εταιρίας στην Ελλάδα μας λέει: «Η Ελλάδα πια κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η κρίση είναι ακόμη εδώ. Αυτό που βλέπουμε όμως και στη βιομηχανία ποτών είναι ότι οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν κουραστεί από την κρίση και τα πέριξ αυτής, κι αυτή η κούραση μπορεί να γίνει δημιουργία και καύσιμο προς τη μελλοντική ανάπτυξη. Οι προοπτικές είναι θετικές, και πραγματικά φαίνεται ότι έχουμε ξεφύγει από τον πάτο».

Τέλος, ζητήσαμε από τον κ. Σιρίλ Κλακέν ένα σχόλιο-ευχή για την πόλη μας και γενικότερα για την Ελλάδα, η απάντησή του δε ανατέμνει την ψυχοσύνθεση και τα χαρακτηριστικά του Έλληνα και της ελληνικής κοινωνίας: «Στους Έλληνες γενικά αρέσει να βγαίνουν έξω και να απολαμβάνουν τη ζωή, όμως έχουν κουραστεί από την πολύχρονη κρίση και τις αντιξοότητες που αυτή συνεπάγεται, η ευχή μου, λοιπόν, να συνεχίσουν να χαμογελάνε και να απολαμβάνουν όσο πιο πολύ μπορούν τη ζωή τους, γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας είναι και η ‘βαριά βιομηχανία της’».

Του Θανάση Αραμπατζή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass