ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο «Καραγκιόζης Γιατρός» από μαθητές

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2015 8:48

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Mε την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς, στον αύλειο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου η μάθηση έδωσε τη σκυτάλη στην καλλιτεχνική δημιουργία. Όλα ήταν στημένα όμορφα για να υποδεχθούν τους χαρακτήρες του παραδοσιακού Ελληνικού Θεάτρου Σκιών ανεβάζοντας την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Γιατρός». Οι μαθητές της Ε’ τάξης μέσω της καθοδήγησης και της σκηνοθετικής επιμέλειας του διευθυντή κ. Γιάννη Μόκια εργάστηκαν με μεράκι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους καταφέρνοντας με το παίξιμό τους να κερδίσουν το αβίαστο χειροκρότημα εκπαιδευτικών, μικρών και μεγάλων που δήλωσαν «παρών» στην αξιόλογη πρωτοβουλία του σχολείου. Το πανί υποδεχόταν συνεχώς τις φιγούρες των ηρώων, με τα παιδιά του Καραγκιόζη να ανοίγουν τον χορό – Κολλητήρι, Κοπρίτης και Μπιρικόκος – με διαλόγους να προκαλούν άφθονο γέλιο και όπου ο δαίμων επενέβαινε εξωγενώς οι ατάκες των θιασωτών ανέβαζαν κι άλλο το θερμόμετρο ευεξίας. Με τα θέματα των έργων του Θεάτρου Σκιών να είναι συνήθως σκωπτικά – σατιρικά, ενώ πολλές φορές αναφέρονται σε σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο οι μαθητές και ο εκ νέου διευθυντής κ. Γιάννης Μόκιας ευχαρίστησαν τους θεατές και τους ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι.

Το ημερολόγιο έδειχνε μέσα Ιούνη του 2015, ήταν ένα βραδινό διαφορετικό από τα άλλα, με την προσέλευση του φιλοθεάμονος κοινού που κάλυπτε όλες τις ηλικίες ήταν μεγάλη. Ικανοποίησε φυσικά και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ο οποίος μέσω του προέδρου του κ. Στέλιου Χατζή έδωσε τα εύσημα στον διευθυντή κ. Γιάννη Μόκα, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν και ευχήθηκαν όλοι μαζί.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Στιγμιότυπα από την σχολική εκδήλωση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass