Απαράδεκτη η γιόγκα για τον Χριστιανισμό

* Υποστήριξε ο αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Στάθης στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 22:08

Ο Ιεραποστολικός Σύλλογος Φαρσάλων "Παναγία η Ελεούσα" έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων και στη συνέχεια ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Στάθης, κτήτορας της Ιεράς Μονής των Αγίων Νηπίων στον νομό Θηβών, συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων μίλησε με θέμα "Η Γιόγκα και οι επιπτώσεις της στη σύγχρονη εποχή".

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί στην εκδήλωση, του δημάρχου Φαρσάλων κ. Αρη Καραχάλιου και του αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κων/νου Τύμπα.

Ο ομιλητής π. Μελέτιος Στάθης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Η Γιόγκα είναι σανσκριτική λέξη και σημαίνει ένωση με την υπέρτατη θεότητα που είναι απρόσωπη. Η ψυχή ενώνεται με τη θεότητα, που είναι ενέργεια και διαχέεται σε όλο το σύμπαν. Η γιόγκα έχει ως στόχο να φτάσει ο άνθρωπος στη νιρβάνα. Στη Δύση, η γιόγκα διαφημίζεται ως γυμναστική που οδηγεί τάχα στην ηρεμία, στη χαλάρωση και στη μείωση του άγχους. Όσοι τη διαφημίζουν δεν αναφέρονται στο θρησκευτικό της υπόβαθρο. Η γιόγκα είναι μια αρχαία τεχνική των ινδουιστών και των βουδιστών και γίνεται αναφορά για αυτή στις "Βέδες" που είναι η "Αγία Γραφή" τους. Οι Βουδιστές και οι Ινδουιστές θεωρούν τη γιόγκα "πνευματικό μονοπάτι", μια θρησκευτική φιλοσοφία, που οδηγεί τον άνθρωπο στο να νομίζει ότι είναι Θεός. Η γιόγκα δέχεται τη μετενσάρκωση και τον διαλογισμό. Οι ασκούμενοί της επαναλαμβάνουν ιερές λέξεις (π.χ. ΟΜ). Η γιόγκα είναι απαράδεκτη για τον Χριστιανισμό. Όσοι ασκούνται σε αυτή χάνουν την ψυχική τους ελευθερία σταδιακά και υποτάσσονται στους δασκάλους τους (γιόγκα και στους γκουρού). Επηρεάζει αρνητικά και τη σωματική υγεία. Οι διαφορές είναι τεράστιες ανάμεσα στην προσευχή στον προσωπικό Θεό (Αγία Τριάδα) και στην απρόσωπη θεότητα των Ανατολικών λαών".

Τέλος, ο π. Μελέτιος αναφέρθηκε σε διάφορα παραδείγματα και τόνισε ότι δυστυχώς η γιόγκα διαδίδεται ταχύτατα, επειδή υπάρχει άγνοια του κόσμου γι' αυτήν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πολύς κόσμος.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass