ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εσύ με βοηθάς, εγώ σου παρέχω στέγη...

*«Ο κόσμος πλέον δεν έχει χρήματα και αρκετοί δεν έχουν δουλειά. Εμείς από την άλλη θέλουμε μια οικογένεια Ελλήνων να μας βοηθάει» λένε στην «Ε», οι ιδιοκτήτες

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2015 8:21

 

 

 

Του Κ. Γκιάστα

«Προσφέρεται κατοικία σε ζευγάρι Ελλήνων έως δύο παιδιά με αντάλλαγμα οικιακές και αγροτικές εργασίες» αναφέρει η αγγελία στην «Ε» τις τελευταίες ημέρες που αξίζει μια δεύτερη ανάγνωση, καθώς αποκαλύπτει ξεκάθαρα ένα κοινωνικό μήνυμα: Ούτε χρήματα, ούτε ενοίκια. Μου προσφέρεις χρόνο, σου προσφέρω χώρο... Μου δίνεις τη βοήθειά σου, σου δίνω το σπίτι μου.

«Είμαστε λίγες εκατοντάδες μέτρα έξω από την πόλη», μας λέει η ιδιοκτήτρια κ. Κ. όταν την ενοχλήσαμε για να μας εξηγήσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. «Εμείς είμαστε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων με παιδιά τα οποία όμως έχουν τις δουλειές τους και φυσικά χρειάζονται τον χρόνο τους για τις δικές τους οικογένειες. Κάτω από το δικό μας σπίτι έχουμε ένα ακόμα περίπου 100 τετραγωνικά το οποίο προσπαθήσαμε να το νοικιάσουμε...», όμως με την κρίση «δεν βρίσκεις πλέον εύκολα ενοικιαστές και σε αρκετές περιπτώσεις δεν αξίζει να το νοικιάσεις όσο ζητάνε κάποιοι άλλοι».

Το σκέφτηκαν από δω, το σκέφτηκαν από εκεί «ώσπου αποφασίσαμε πως η καλύτερη λύση είναι να προχωρήσουμε στην ανταλλαγή». Κυρίως αυτό γίνεται σε αγροτικές περιοχές με ζευγάρια μεταναστών ή σε τουριστικές ζώνες στα νησιά για παράδειγμα. Όμως να που ήρθε και στη Λάρισα με μια διαφορετική μορφή. «Εμείς δεν είμαστε εταιρία για να ζητάμε όπως ζητάνε οι άλλοι. Εμείς θέλουμε τη γυναίκα δύο φορές την εβδομάδα να με βοηθάει σε δουλειές του σπιτιού και ο άνδρας να μπορεί να βοηθήσει τόσο στα ζώα όσο και στον κήπο». Κουνέλια, κότες, μπαχτσές και φυσικά «η οικογένεια να τρώει από αυτά όπως τρώμε και εμείς».

Πριν από λίγα χρόνια είχαμε ακούσει και για την ανταλλαγή σπιτιών. Κάθε καλοκαίρι έγραφαν συνέχεια αφιερώματα τα ΜΜΕ για το Home exchange, όπως είναι στα αγγλικά και αποτελούσε τη μόδα των διακοπών. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να μείνει πίσω σ' αυτό... Ακολούθησε και έκανε ανταλλαγές σπιτιών και εξοχικών.

Όμως επειδή μπαίνουμε στο καλοκαίρι του 2015 αξίζει να δούμε την πραγματικότητα που αγγίζει και την πόλη μας. «Είναι αρκετά τα ζευγάρια που ενδιαφέρθηκαν να έρθουν να μείνουν. Αρκετοί όμως δεν έχουν αυτοκίνητο, κάποιοι έχουν περιστασιακή εργασία και άλλοι δεν έχουν δουλειά. Είναι θλιβερό για τη νέα γενιά... Ας ελπίσουμε να τα βρούμε οι άνθρωποι μεταξύ μας μπροστά σ' αυτό το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που έχουμε μπει» καταλήγει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Νέα παιδιά, οικογένειες με ανάγκες που πλέον δεν κάνουν home exchange για τα μπάνια τους αλλά ανταλλάσσουν την καθημερινότητά τους για το ίδιο τους το ψωμί. Για το γάλα των παιδιών τους...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass