Γυρίστε πίσω, είμαστε η ελπίδα

* Τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στα Φάρσαλα η Ντόρα Μπακογιάννη * Δεσμεύσεις για τον αγροτικό τομέα

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 22:28

"Το 2018 να είναι ευλογημένο και να είναι το έτος της μεγάλης αλλαγής που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος. Τα πρώτα λόγια που άκουσα όταν ήρθα εδώ ήταν "είμαστε εγκαταλελειμμένοι".

Θα ήθελα να σας πω ότι εμείς είμαστε εδώ ενωμένοι και δυνατοί για να φέρουμε την αλλαγή, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κόστισε αυτή την τριετία πολύ στους Έλληνες. Γυρίστε στη ΝΔ όσοι παρασυρθήκατε και φύγατε. Εμείς είμαστε η ελπίδα του τόπου, χωρίς τους Ελληνες αγρότες είναι αδύνατον να πάει καλά η οικονομία μιας χώρας" ανέφερε η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της που έγινε στο "Αίγλη Palace" στην πλατεία Λαού στα Φάρσαλα, παρουσία πλήθους μελών και φίλων της Ν. Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση άρχισε με την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Φαρσάλων κ. Μαργαρίτα Γκότη να καλωσορίζει την πρώην υπουργό αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι "η παρουσία της ενώνει και δίνει δύναμη στους Νεοδημοκράτες ώστε να δώσουν τον αγώνα για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από την εξουσία γιατί έχει οδηγήσει τη χώρα στη φτώχεια και τους Έλληνες σε απόγνωση".

Κατόπιν, απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές της ΝΔ κ. Χρ. Κέλλας, κ. Μάξ. Χαρακόπουλος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρήστος Καπετάνος. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέχεια ανέφερε ότι επειδή τα Φάρσαλα είναι αγροτική περιοχή, θα μιλήσει περισσότερο για τον αγροτικό τομέα τονίζοντας τα εξής: "Χωρίς τους Έλληνες αγρότες, χωρίς πρωτογενή παραγωγή είναι αδύνατον μια χώρα να προοδεύσει οικονομικά. Το γνωρίζετε εσείς εδώ πολύ καλά. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας είπε ξεγελώντας τον αγροτικό κόσμο ότι θα σβήσουν τα χρέη, οι τιμές θα είναι αυτές που επιθυμούν, το κράτος παραγωγής θα μειωθεί κ.ά.

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα βοηθήσει την αγροτιά. Τι έγινε όμως όταν ήλθε στην κυβέρνηση;

Το πετρέλαιο αυξήθηκε, το κόστος παραγωγής ανέβηκε, οι Ελληνες αγρότες φορολογούνται στα πάντα. Οι περισσότεροι πλέον δεν μπορούν να ζήσουν καλλιεργώντας τα χωράφια τους. Κάποιοι τα παρατάνε και προσπαθούν να ασχοληθούν με κάτι άλλο, ενώ άλλοι συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά, αλλά στο τέλος δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, χρεώνονται και κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους.

Εμείς έχουμε στόχο να στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή και για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΝΔ

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μειωθεί το ενεργειακό κόστος. Το δεύτερο η μείωση του ΦΠΑ και το τρίτο η μείωση της φορολογίας σε όρια που θα το αντέχει ο αγρότης. Ακόμη, θα ήθελα να αναφερθώ στα ευρωπαϊκά κονδύλια. Κανείς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν διαπραγματεύεται σοβαρά με την Ευρώπη, για να έχουν στήριξη τα δικά μας προϊόντα, που δεν προστατεύονται, π.χ. η ελληνική φέτα κ.ά. Εμείς έχουμε προγράμματα και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να επιτύχουμε τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων.

Η ΝΔ ξεκινά το 2018 δυναμικά και τα μηνύματα που πήρα το διήμερο αυτό από τον Βόλο, τη Λάρισα και τα Φάρσαλα είναι αισιόδοξα. Βγείτε λοιπόν έξω, μιλήστε στον κόσμο, πέστε τους για τη ΝΔ και ότι αυτή η χώρα ακόμη ελπίζει. Δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς που πήγαν τη χώρα πίσω. Καλέστε αυτούς που πίστεψαν ή παρασύρθηκαν από τον Τσίπρα, να γυρίσουν πίσω 100 δισ. μας χρέωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα τα έσοδα του κράτους προέρχονται μόνο από κατασχέσεις. Χίλιες κατασχέσεις την ημέρα γίνονται. Τα Φάρσαλα έχουν δυναμική και γνωρίζουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Η Ελλάδα αξίζει να γίνει καλύτερη. Γυρίστε στη ΝΔ όσοι παρασυρθήκατε.

Μπορούμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα περήφανη, για να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερα. Δεν δεχόμαστε από τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί τη Μακεδονία μας. Εμείς το 2005 με τον Κώστα Καραμανλή διαπραγματευτήκαμε στο Βουκουρέστι με διαφάνεια. Αυτό πιστεύαμε, αυτό κάναμε. Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται μυστικά. Είναι μια κυβέρνηση διχασμένη που άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος. Τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει έτσι; Η χώρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς, δεν αντέχει άλλους ψεύτες, θέλει αλήθεια, σχέδιο και όραμα.

Και αυτό θα της το δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, όταν έλθουν στην εξουσία".

Μετά το τέλος της εκδήλωσης η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, με τους βουλευτές και τα μέλη της ΝΔ που τη συνόδευαν, ήπιαν τον καφέ τους στην κεντρική καφετέρια στην πλατεία Λαού στα Φάρσαλα.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass