ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ

Νέες μειώσεις τελών από τον ΤΟΕΒ Δαμασίου

* Γ. Μανίκας: Να καταργηθούν τα χαράτσια στο αρδευτικό ρεύμα

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2018 22:21

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Δαμασίου, στο Δελήχειο Πνευματικό Κέντρο, παρουσία των μελών του Οργανισμού κατοίκων του Δαμασίου αλλά και του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης όπου όλα ανεβαίνουν ο ΤΟΕΒ Δαμασίου μετά από πρόταση της διοίκησης και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μειώνει και φέτος τα αρδευτικά τέλη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κατά 5% δηλαδή συνολικά και για την αρδευτική περίοδο του 2018, στα τέσσερα τελευταία χρόνια μείον 20% σε σύγκριση με το παρελθόν. Η έκπτωση αυτή ισχύει για τους αρδευτές εκείνους που εξοφλούν τα αρδευτικά τέλη μέχρι και ένα μήνα μετά το τέλος της αρδευτικής περιόδου.

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι προϊόν πολύχρονης δουλειάς της διοίκησης η οποία μέσα από συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικές δημιούργησε ένα υγιή Οργανισμό.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρέθεσε στη συνέλευση ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Μανίκας μέχρι 31 – 12- 2017 ο ΤΟΕΒ Δαμασίου δεν είχε καμία οφειλή προς τρίτους είτε αυτοί είναι η ΔΕΗ είτε οι προμηθευτές του Οργανισμού. Αντίθετα οι οικονομικές υπηρεσίες κατέθεσαν στον τραπεζικό λογαριασμό πλεόνασμα της τάξης των 250.000 ευρώ. Επιπλέον υπάρχουν σήμερα ανείσπρακτα αρδευτικά τέλη της χρήσης του 2017 ύψους 210.000 ευρώ από τα οποία τα 150.000 περίπου θα εισπραχθούν μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι ο ΤΟΕΒ Δαμασίου θα έχει το επόμενο διάστημα ένα αποθεματικό ύψους 400.000 ευρώ περίπου. Η θετική διαφορά της χρονιάς που πέρασε 2017 είναι 60.000 ευρώ.

Ο κ. Γ. Μανίκας σημείωσε επίσης ότι για τον ΤΟΕΒ Δαμασίου έκλεισε ένας κύκλος με το συμμάζεμα των οικονομικών δημιουργώντας αυτό το παραπάνω πλεόνασμα. Παράλληλα με τα έργα που ολοκληρώθηκαν στόχος στην πορεία είναι να δρομολογηθούν νέα έργα.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι αναβάθμιση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού σε τέσσερις γεωτρήσεις και επέκταση μήκους πέντε χιλιομέτρων υπόγειων αγωγών για να ενταθούν και άλλα αγροκτήματα στο δίκτυο.

Επίσης η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή Δαμασίου, από τον ΤΟΕΒ για την περαιτέρω μείωση του αρδευτικού τέλους μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο ΤΟΕΒ Δαμασίου αρδεύει 9.000 στρέμματα με διάφορες καλλιέργειες και είναι ο μεγαλύτερος της περιοχής. Το πότισμα γίνεται εξ ολοκλήρου με υπόγειους αγωγούς με αποτέλεσμα οικονομία σε νερό και σε κόστος του ποτίσματος.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ «ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ»

Μιλώντας στην «Ε», μετά τη Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου κ. Γιώργος Μανίκας έκανε αναφορά στα προβλήματα που απασχολούν το αγροτικό κόσμο επομένως και τους αρδευτές για το «χαράτσι» που επιβάλλεται στο αγροτικό ρεύμα. Όπως π.χ. επιπλέον χρήματα για πολύτεκνους, κοινωνική πολιτική, για μεταφορά ρεύματος στα νησιά, για ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Ο κ. Μανίκας θέτει ερώτημα τόσο στον συντοπίτη μας υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη όσο και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παπαδόπουλο για ποιο λόγο τα «χαράτσια» αυτά μπαίνουν στο αγροτικό ρεύμα όπου είναι μεγάλες οι καταναλώσεις και μεγάλο το κόστος. Το αγροτικό ρεύμα είναι ειδικό τιμολόγιο, είναι μεγάλες οι καταναλώσεις και το «χαράτσι» γίνεται τεράστιο, γι’ αυτό και πρέπει να απαλλαγεί από οποίες πρόσθετες επιβαρύνσεις. Ακόμα αγωνία επικρατεί στον αρδευτικό – αγροτικό κόσμο για το νέο τέλος χρήσης νερού το οποίο δεν πρέπει να επιβληθεί όπως και ο φόρος στα αγροτεμάχια για να μπορεί να ανασάνει η γεωργία, καταλήγει ο κ. Μανίκας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass