ΝΕΑΡΟΙ ΡΟΜΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ

«Αναρριχητές» ρήμαξαν διαμερίσματα

* Μέσα σε ένα τρίμηνο «χτύπησαν» 35 σπίτια κλέβοντας χρήματα και χρυσαφικά αξίας 100.000 ευρώ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2018 22:09
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στις αναρριχήσεις σε διαμερίσματα, ειδικεύονταν νεαροί Ρομά που έρχονταν στη Λάρισα με σκοπό τις κλοπές. Ρομά από τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη, με συνεργάτες - «οδηγούς» από τη Γιάννουλη, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας «χτύπησαν» 35 συνολικά διαμερίσματα της Λάρισας ενώ σε 27 από αυτά κατάφεραν να κλέψουν χρήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Οι κλέφτες δρούσαν απογευματινές ώρες, ενώ είχε σουρουπώσει δηλαδή και κοντά σε περιφερειακές οδούς για να φεύγουν το ταχύτερο. Επιλέγανε επίσης διαμερίσματα του πρώτου ορόφου στα οποία ανέβαιναν με αναρρίχηση και παραβίαζαν την μπαλκονόπορτα. Σε άλλες περιπτώσεις παραβίαζαν την κύρια είσοδο του διαμερίσματος με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανδρών και δύο γυναικών ενώ άγνωστα παραμένουν – προς το παρόν – τα στοιχεία δύο ακόμη συνεργών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι νεαροί Ρομά από την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη έρχονταν στη Λάρισα με σκοπό τις κλοπές. Συνεργοί τους ήταν δυο ρομά από τη Γιάννουλη που λειτουργούσαν ως «οδηγοί» καθώς γνώριζαν τους δρόμους της Λάρισας.

Έτσι επιλέγανε διαμερίσματα σε συνοικίες κοντά σε περιφερειακές οδούς για να έχουν τη δυνατότητα γρήγορης διαφυγής. Για να μην προκαλούν επίσης υποψίες χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα με τοπικούς αριθμούς κυκλοφορίας.

Περιμένοντας να σουρουπώσει, αφενός για να εκμεταλλευθούν το σκοτάδι και αφετέρου για να ελέγχουν τα διαμερίσματα, οι νεαροί ρομά αναρριχούνταν στα μπαλκόνια διαμερισμάτων του πρώτου ορόφου. Έτσι έμπαιναν στα διαμερίσματα παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες ενώ άλλες φορές παραβίαζαν την κύρια είσοδο του διαμερίσματος με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Η δράση τους επιβεβαιώθηκε σε 35 διαμερίσματα σε 27 από τα οποία κατάφεραν να κλέψουν χρυσαφικά και χρήματα.

ΕΡΕΥΝΑ

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων που διαπράχθηκαν στην πόλη της Λάρισας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών, από τους οποίους τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 21 έως 27 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 24 και 26 ετών, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα σε βάρος δύο, αγνώστων μέχρι στιγμής, συνεργών τους. Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από 04-01-2017 έως 25-03-2017 στη Λάρισα, οι δράστες διέπραξαν συνολικά 35 περιπτώσεις κλοπών από οικίες ισάριθμων ημεδαπών, 27 τετελεσμένων και 8 σε απόπειρα, αφαιρώντας συνολικά κοσμήματα αξίας 94.800 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 4.140 ευρώ, τρία κλειδιά αυτοκινήτων και ένα κινητό τηλέφωνο. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass