ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ "ΠΑΡΩΝ" ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δυναμική η παρουσία της Λάρισας στο συλλαλητήριο

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2018 22:46

Παρούσα η Λάρισα, μέσω των φορέων και οργανώσεων που κινούνται κυρίως στον εθνοπατριωτικό χώρο, στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε την Κυριακή από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος).

Πολλοί Λαρισαίοι μετέφεραν τις εμπειρίες και τον ενθουσιασμό τους για τον παλμό του συλλαλητηρίου, παρά την κούραση της αυθημερόν μετάβασης στην πρωτεύουσα, στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ εκτός από την οργανωμένη μετάβαση των συλλογικοτήτων, υπήρξε και μεμονωμένη εξόρμηση των Λαρισαίων με τις οικογένειές τους ή ακόμη και με παρέες (κομβόι ΙΧ). Ουσιαστικά όλοι όσοι συμμετείχαν στο αντίστοιχο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έδωσαν το "παρών" και σε αυτό της Αθήνας.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Όχι μόνο παρευρέθηκαν στο συλλαλητήριο, φρόντισαν να «ανεβάσουν» και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση οι δύο βουλευτές της ΝΔ Μαξ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας.

«Ο ελληνικός λαός δεν αποδέχεται την παραχάραξη της ιστορίας και τους σφετεριστές της. Δεν εμπιστεύεται την επίλυση του σκοπιανού στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» έγραψε ο Μ. Χαρακόπουλος.

«Στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας. Όσοι πιστεύουν ότι ο λαός "κοιμάται", καλά θα κάνουν να "ξυπνήσουν" σχολίασε ο Χρ. Κέλλας.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Έναν ξεχωριστό τόνο στο συλλαλητήριο, με 6 λεωφορεία έδωσαν τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης, όπως η Γ.Ε.Χ.Α. (Γονέων Ένωσις «η Χριστιανική Αγωγή») Λάρισας, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, η Ένωση Θεολόγων Λάρισας, ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», ο Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας», ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος», η Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Λάρισας, η Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος» και ο «Αγιος Δαμιανός». Μάλιστα οι παραπάνω, αν και αναχώρησαν τα ξημερώματα της Κυριακής για την Αθήνα, το προηγούμενο βράδυ συμμετείχαν σε αγρυπνία που τελέσθηκε στον ιερό ναό της Παναγίας. Μαζί τους και ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος.

Από το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν θα μπορούσε να λείπει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης. Με λεωφορείο βρέθηκαν στην πρωτεύουσα και οι μοναχές του Ι.Ν. των 12 Αποστόλων (ΓΟΧ).

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Δυναμική ήταν η συμμετοχή και των δύο Ενώσεων Αποστράτων του νομού, της Αεροπορίας και του Στρατού με τη συμμετοχή και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας, όπως και του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και της Ελληνικής Επαναφοράς.

Με ναυλωμένα λεωφορεία βροντοφώναξαν ότι «η Μακεδονία είναι Ελληνική» καθώς και Σωματεία-Επιχειρήσεις, όπως η «Ελληνική Φρουτεμπορική Συνεργασία», κ.α.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass