ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ-ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ-ΝΙΚΗ

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγ. Χαραλάμπους

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2018 15:18

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου εορτάζεται η μνήμη του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, στην ομώνυμη ενορία στη συνοικία Ιπποκράτη. Οι ακολουθίες θα τελεστούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου (παραμονή της εορτής) στις 6:30 μ.μ. μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου (Αγίου Χαραλάμπους) 7:00 – 10:30 π.μ. όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου. Το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. μεθέορτος εσπερινός, η παράκλησις του Αγίου Χαραλάμπους και εν συνεχεία στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους της συνοικίας.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου (Κυριακή της Απόκρεω - Αγίου Βλασίου) στις 7:30 – 10:30 π.μ. όρθρος και αναστάσιμη θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. εσπερινός και οι χαιρετισμοί του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού ενώπιον της παλαιάς και θαυματουργού εικόνος του Αγίου.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ

Πανηγυρίζει και ο ιερός ναός Αγίου Χαραλάμπους στα Πλατανούλια Τυρνάβου. Έτσι την παραμονή Παρασκευή στις 6:30 μ.μ. θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Ανήμερα θα τελεσθεί θεία λειτουργία, με κήρυγμα και αρτοκλασία και θα ακολουθήσει περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου.

ΝΙΚΗ

Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο γιορτάζει το χωριό της Νίκης Λάρισας. Το όνομα του Αγίου φέρει το εξωκλήσι που είναι χτισμένο στις παρυφές του χωριού, όμως λόγω εργασιών που εκτελούνται για τη συντήρησή του ο εορτασμός θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός με αρτοκλασία. Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου Νίκης Αγίου Χαραλάμπους στις 7.30 το πρωί θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία ενώ στις 5 το απόγευμα μεθέορτος εσπερινός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass