ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Βουνό τα χαρτόκουτα στους δρόμους

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2018 22:03

Συστάσεις για τα χαρτόκουτα κάνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων προς τους καταστηματάρχες και ζητά την τήρηση του κανονισμού, διαφορετικά θα βεβαιώνονται παραβάσεις.

Η ρύπανση των κοινόχρηστων χώρων του κέντρου της πόλης αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, για τον λόγο αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Σουρλαντζής υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις, διαφορετικά όπως επισημαίνει οι «παραβάτες θα τιμωρούνται».

Στοίβες σχηματίζουν τα χαρτόκουτα από νωρίς το πρωί σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ο κανονισμός προβλέπει διαχωρισμό των πλαστικών, φελιζόλ, νάιλον σακούλες, δίπλωμα και συμπίεση, δέσιμο για να μη διασκορπίζονται ενώ απαγορεύεται η τοποθέτηση ογκωδών χαρτοκιβωτίων μέσα στους κάδους. Για κάθε ένα από τα παραπάνω βήματα που δεν πραγματοποιείται προβλέπεται πρόστιμο.

Αναλυτικά ο Κανονισμός Καθαριότητας προβλέπει τα εξής: Διαχωρισμός των χαρτοκιβωτίων από πλαστικά, φελιζόλ, νάιλον σακούλες κ.ά. Παράβαση της αντίστοιχης διάταξης επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ. Δίπλωμα και συμπίεση των χαρτοκιβωτίων, δέσιμο με τρόπο ώστε να καταλαμβάνουν τον ελάχιστο δυνατό χώρο χωρίς να διασκορπίζονται. Παράβαση της αντίστοιχης διάταξης επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ. Απαγορεύεται η τοποθέτηση ογκωδών χαρτοκιβωτίων μέσα σε κάδους απορριμμάτων ή ανακυκλώσιμων. Τοποθετούνται έξω από το κατάστημα ή δίπλα σε παρακείμενους κάδους ώστε να τα παραλάβει το αντίστοιχο απορριμματοφόρο. Παράβαση της αντίστοιχης διάταξης επιφέρει πρόστιμο 80 ευρώ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τα καταστήματα θα πρέπει να βγάζουν τα χαρτόκουτα με το κλείσιμο της αγοράς -ανάλογα με την ώρα της αποκομιδής- ώστε να μην παραμείνουν στους κοινόχρηστους χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράβαση της αντίστοιχης διάταξης επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι στην περιοχή των κεντρικών οδών και πεζοδρόμων η αποκομιδή γίνεται απόγευμα, επομένως οι καταστηματάρχες βγάζουν τα απορρίμματα με το μεσημεριανό κλείσιμο της αγοράς, ενώ στην περιοχή του Φρουρίου η αποκομιδή γίνεται πρωί, επομένως βγαίνουν με το βραδινό κλείσιμο της αγοράς.

«Καλούμε τους πολίτες να επιτηρούν τους νόμους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, την υγεία και τη δημόσια περιουσία», αναφέρει ο κ. Σουρλαντής ζητώντας από τους Λαρισαίους «να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα». Σχετικά με τις χάρτινες συσκευασίες σημειώνει ότι πρέπει «όλοι να ακολουθούν τον κανονισμό. Από την ανακύκλωση των χαρτοκιβωτίων ο Δήμος έχει 140.000 ευρώ έσοδα τον χρόνο, από τα οποία ενισχύει το Θεσσαλικό Θέατρο και τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass