Χειροτονία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής

* Ιγνάτιος: Αναγκαία η ιεροσύνη για τη σωτηρία του κόσμουΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2018 22:02

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς λειτούργησε την Παρασκευή ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επί τη εορτή της Υπαπαντής, και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Νικολάου Κομνηνού, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.


Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος, στην προσφώνησή του προς τον χειροτονούμενο, ο σεβασμιότατος τόνισε ότι, ως άλλος Συμεών, σε ώριμη ηλικία, δέχεται στη ζωή του το δώρο του Θεού, που είναι μεγαλύτερο από το δώρο που δέχθηκε ο Δίκαιος Προφήτης. «Ο Συμεών» είπε «έφερε στις αγκάλες του τον Ιησού, ενώ εσύ, κάθε φορά που θα τελείς τη Θεία Λειτουργία, θα βλέπεις τον Χριστό να γεννιέται στην Πρόθεση, ως άλλη Βηθλεέμ, θα κηρύττεις τον λόγο της αληθείας, κρατώντας στα χέρια σου το Ευαγγέλιό Του και θα ανεβαίνεις μαζί Του στον Γολγοθά, για να Τον κοινωνείς και να Τον φέρεις στις ψυχές των ανθρώπων. Πρόκειται για ένα δώρο. Η ιεροσύνη δεν είναι αξίωμα. Είναι, όμως, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία, για τη σωτηρία του κόσμου».
Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή που έχουν στη ζωή μας πρόσωπα, «ικανά να μας καθοδηγήσουν, να μας εμπνεύσουν, να μεταφέρουν την κλήση του Θεού σ’ εμάς κι εμείς να ανταποκριθούμε στο δικό Του θέλημα».
Παρατήρησε, επίσης, ότι «οι άνθρωποι δεν θέλουν από μας λόγια, αλλά παράδειγμα. Θέλουν να γίνεται πράξη στη ζωή μας αυτό που επαγγελλόμαστε. Να έχεις συνείδηση ότι υπάρχεις, πλέον, για τον Χριστό και όχι για τον εαυτό σου. Ενίοτε πέφτουμε στην παγίδα να θεωρήσουμε ότι είμαστε άξιοι αυτής της τιμής και φτιάχνουμε έτσι ένα προσωπικό είδωλο. Τα είδωλα, όμως, πάντοτε γκρεμίζονται και μαζί τους οι ψυχές που εξαρτηθήκαν απ’ αυτά. Μείνε διάκονος ψυχών. Φέρε την ιεροσύνη ως χάρισμα και δώρο Θεού. Έχε συνείδηση ότι τον Χριστό υπηρετείς…».
Ο νέος πρεσβύτερος θα υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αγιάς.

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass