ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ» Ν. ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ

Σκληρή στάση απέναντι στην πώληση της ΕΕΣΤΥ

*Επισκέφθηκε χθες τη Λάρισα και τόνισε στην «Ε» πως θα κρατήσουν την ίδια στάση που είχαν κρατήσει και στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2018 22:46

Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός» που απαριθμεί 720 μέλη από την Αθήνα ως και το Πλατύ.

Ο κ. Νίκος Τσικαλάκης αφού είχε στην αρχή μια συνάντηση με τον Λαρισαίο τομεάρχη της αμαξοστοιχίας κ. Δημήτρης Τζάρτζα, που είναι και μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου, εν συνεχεία ενημέρωσε το τακτικό και έκτακτο προσωπικό αλλά και τους μαθητευόμενους στον χώρο του αμαξοστασίου για τις εξελίξεις στον χώρο του σιδηρόδρομου. Ο κ. Τσικαλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα πώλησης της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) στους Ιταλούς το οποίο τόνισε πως όπως και η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έτσι και αυτή θα είναι εις βάρος τόσο των εργαζομένων όσο και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα με τη στάση τους να είναι αρνητική και σκληρή σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ ορίστηκε για τις 6 Μαρτίου. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε, κατά την τελευταία συνεδρίαση και κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε προεπιλεχθείς επενδυτής, την ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.

«Η πληροφόρηση που έχουμε σαν σωματείο είναι πως η 6η Μαρτίου θα είναι η καταλυτική ημερομηνία για το μέλλον της εταιρίας. Αυτό που ξέρουμε και που έχουμε μάθει σαν εργαζόμενοι είναι πως κι αυτή η εταιρία οδεύει σε ιταλικά χέρια. Θα είναι η αρχή του τέλους καθώς ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Οικονομίας να περάσει σε κρατικά ιταλικά χέρια. Δεν είναι κάτι επίσημο και γι’ αυτό το μεταφέρουμε με επιφύλαξη στους συναδέλφους» είπε συγκεκριμένα μιλώντας στην «Ε» ο κ. Τσικαλάκης.

Αυτό βέβαια το συνέδεσε με τα όσα έγιναν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που σύμφωνα με τον ίδιο «Εκεί έγινε ένα έγκλημα. Είπαν πως πουλήθηκε η εταιρία στους Ιταλούς με τίμημα 45 εκατομμύρια ευρώ. Κάποιοι είπαν πως ήταν μια επιτυχία, όμως άλλοι είπαν το αντίθετο.

Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία αλλά στο τι κέρδισε η ελληνική κοινωνία. Με αυτήν τη μεταβίβαση η κοινωνία έχει χάσει. Δεν μας έχει κοινοποιηθεί η σύμβαση πώλησης κάτι που δεν έχει πάει ούτε στη Βουλή» και πρόσθεσε πως «Εμείς όμως ξέρουμε πως τα αποθεματικά της εταιρίας ήταν 25 εκατομμύρια. Τον Αύγουστο ένα μήνα πριν πουληθεί, δόθηκαν από τον κ. Μουζάλα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 12,5 εκατομμύρια ως αποζημίωση για τα όσα έγιναν στην Ειδομένη. Άρα αυτοί δεν έδωσαν 45 αλλά εφτάμισι» και συμπέρανε πως «Θα πρέπει να καταλάβει ο Ελληνας φορολογούμενος που δίνει μια προίκα, αν υπολογίσει πως σε κάθε κλείσιμο του έτους η συγκεκριμένη εταιρία θα πρέπει να παίρνει ακόμα από τις άγονες διαδρομές».

Εν κατακλείδι αναρωτήθηκε γιατί εφόσον το ιταλικό δημόσιο μπορεί να κρατήσει σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, το ελληνικό δεν μπορεί, χωρίς ωστόσο να έχει και την απάντηση. Τόνισε όμως χαρακτηριστικά πως θα υπάρξει μια σκληρή γραμμή από τους εργαζόμενους στην προσπάθεια πώλησης της ΕΕΣΤΥ.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass